Τί κρύβεται πίσω από την «ημερίδα» του ΜΕΓΚΑ για την παιδεία;

Δημοσιεύθηκε: 18/03/2017 15:16 Τελευταία Ενημέρωση: 18/03/2017 17:59 Από: Tachydromos

Ενώ η αλβανική αντιπολίτευση και μέσα σ΄αυτή και το ΚΕΑΔ κλιμακώνουν την διαμαρτυρία που ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο, το πρώην συμμαχικό κόμμα του Σαλί Μπερίσα στις εκλογές του 2013 MEGA-ΕΕΜΜ, καλεί για αύριο τον αλβανό ακραίο ανθέλληνα πρωθυπουργό Έντι Ράμα να συμμετάσχει σε εκδήλωση που διοργανώνει το ίδιο στους Αγίους Σαράντα. Η εκδήλωση του Μέγκα-ΕΕΜΜ έχει να κάνει με την παιδεία και την «ενταξιακή συμπόρευση» , όπως με βαρύγδουπες λέξεις ανακοινώνει η ηγεσία του κόμματος αυτή την εκδήλωση.

Επ΄αυτού, για να μην μακρυγορούμε, δυο θέματα τίθενται. Πρώτο: Το να ασχολούμαστε με το τόσο σοβαρό θέμα της παιδείας στην ΕΕΜ και να καλούμε μάλιστα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, φρονούμε πως έπρεπε να γίνει μια προσεκτική προκαταρκτική δουλειά ώστε να κατατεθεί το σύνολο των προβληματισμών σχετικά με την παιδεία. Και όχι οποιαδήποτε τσαπατσούλικη του γόνατος κατάθεση, αλλά μια ευκαιρία να τεθούν υπόψη του αλβανού πρωθυπουργού όλες οι διαστάσεις του θέματος της παιδείας. Επίσης, απ΄όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, δεν υπήρξε ούτε ενημέρωση, ούτε και συνεργασία με άλλους φορείς της μειονοτικής εκπαίδευσης. Κατά συνέπεια το όλο εγχείρημα «ενίσχυσης της εθνικής ταυτότητας, της παιδείας και του πολιτισμού» θα δείξει για άλλη μια φορά πόσο ακραία ανεύθυνοι είμαστε απέναντι στη μειονότητα.

Δεύτερο: Η «ημερίδα» αυτή, κακά τα ψέματα, φαίνεται πως στοχεύει αλλού. Για άλλη μια φορά τα σημαντικά θέματα της μειονότητας, γίνονται εργαλείο στα χέρια ορισμένων μήπως και μπορέσουν να ανεβάσουν την αξία των μετοχών τους μπροστά σε έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανθελληνισμού, σε έναν πρωθυπουργό που ο ίδιος και το περιβάλλον του θεωρεί πως ήρθε η ώρα για να εκδικηθούν για ό,τι μας έχουν κάνει οι κακοί Έλληνες και η κακιά Ελλάδα. Επίσης, συνειδητά καθώς φαίνεται, η ηγεσία του Μέγκα-ΕΕΜΜ, στο κέντρο της ΕΕΜ στους Αγίους Σαράντα, θέλει να δώσει βήμα στον Έντι Ράμα για να κατηγορήσει για άλλη μια φορά πως πίσω από τα προβλήματα στη μειονότητα είναι το ΚΕΑΔ και ο Ντούλες, ενώ εσεις είστε οι καλοί, οι εποικοδομητικοί, πως τους Χιμαραίους τους ξεσηκώνει ο Ντούλες και οι «ελληνες εξτρεμιστές» , πως ο Ντούλες χαλάει τη φιλία με την Ελλάδα κλπ. κλπ.

Κι αυτά απλά για να αποκτήσει την εύνοια του Ράμα…

Deropoli.com

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon