Φερνάντο Σάντος: «Αγάπησα και αγαπώ την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα μου»

Δημοσιεύθηκε: 18/03/2017 15:16 Τελευταία Ενημέρωση: 18/03/2017 17:59 Από: Tachydromos

Ο κορυφαίος προπονητής του κόσμου για το 2016, τροπαιούχος με την εθνική Πορτογαλίας στο περσινό Euro της Γαλλίας, Φερνάντο Σάντος, μίλησε για τα επόμενα σχέδιά του αλλά και για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου στο περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο».

«Αγαπώ πολύ την Ελλάδα. Δεν το παίζω Έλληνας. Πορτογάλος είμαι, αλλά έχω πλέον ελληνική καρδιά», δηλώνει ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδος.

«Αγάπησα και αγαπώ την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα μου. Έχω πολλούς φίλους εκεί. Η γυναίκα μου λατρεύει την Ελλάδα. Κάποτε θα γυρίσω», προσέθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με πιθανή επανεμπλοκή του με κάποια ελληνική ομάδα, ο κορυφαίος προπονητής δεν απάντησε, αναπόλυσε όμως στιγμές από τα πρώτα του βήματα με την Εθνική μας: «Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να αναλάβω Εθνική Ομάδα. Όταν ανέλαβα την Εθνική Ελλάδος σκέφτηκα ότι σε δυο μέρες θα είχα τελειώσει. Άλλωστε είχα απολυθεί τρεις φορές στην Ελλάδα. Μετά από ένα μήνα όμως κατάλαβα ότι με την Εθνική τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι παίκτες πίστευαν σε μένα και εγώ έπρεπε να τους πείσω ότι αυτό που χρειάζεται είναι σκληρή δουλειά».

«Στην Ελλάδα υπάρχει για πολλούς παίκτες ένας ...αντίπαλος: Τα μπουζούκια», προσέθεσε.

Ο Σάντος στη συνέχεια επισημαίνει την έλλειψη υποδομών με την οποία έρχονται αντιμέτωπες οι ελληνικές ομάδες: «Λείπουν τα σύγχρονα γήπεδα, αλλά και ο σωστός επαγγελματισμός. Παίκτες, παράγοντες... Ζούμε σε μια εποχή που ίσως δεν το έχουν συνειδητοποιήσει κάποιοι ότι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι ο συνδυασμός του με την επιστήμη, την επιστημονική προπόνηση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έτσι οι παίκτες θα αποδίδουν καλύτερα. Αυτό είναι το κλειδί».

Μιλώντας για την εμπειρία του στην Εθνική Πορτογαλίας, ο Σάντος στέκεται στο επίπεδο των παικτών, και εστιάζει στον Κριστιάνο Ρονάλντο. «Είναι ένας άψογος επαγγελματίας στο γήπεδο, αλλά και ένας εξαιρετικός άνθρωπος έξω απ' αυτό. Βοηθάει όπου μπορεί χωρίς να φαίνεται. Είναι ένα παιδί 32 ετών, που καθημερινά αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις», ανέφερε.

Μάλιστα ο Φερνάντο Σάντος είχε κατ' ιδίαν συνομιλία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο περιθώριο επίσημου δείπνου, η οποία εστίασε σε ποδοσφαιρικά θέματα, όπως αποκαλύπτει στο περιοδικό «Πρακτορείο».

«Είχαμε ποδοσφαιρική συζήτηση για τον Κώστα Μήτρογλου που διαπρέπει στην Μπενφίκα, αλλά και κάποιους άλλους Έλληνες που δοκιμάζουν το ταλέντο τους στα πορτογαλικά γήπεδα», ανέφερε σχετικά.

Kathimerini.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon