Τι χάρτη έδειξε ο Κοτζιάς στον Τίλερσον με τη θέση της Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε: 18/03/2017 15:16 Τελευταία Ενημέρωση: 18/03/2017 17:59 Από: Tachydromos

Αναφερόμενος στη συνάντηση τη Δευτέρα των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ελλάδας, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ είπε πως ο κ. Τίλερσον επαναβεβαίωσε τη σημασία της ελληνοαμερικανικής διμερούς σχέσης, αναφέρει ο δημοσιογράφος Απόστολος Ζουπανιώτης σε τηλεγράφημά του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Οι Υπουργοί επίσης συζήτησαν τη σημασία της οικοδόμησης και διατήρησης της ασφάλειας και της σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή».

Τη Δευτέρα το βράδυ ο Νίκος Κοτζιάς είχε συναντήσεις με μέλη του Κογκρέσου και ηγετικούς παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη συνάντηση ο Έλληνας ΥΠΕΞ παρουσίασε στον κ. Τίλερσον, σε χάρτη που είχε μαζί του, τη θέση της Ελλάδας εντός περιφερειακού τριγώνου αστάθειας και το ρόλο της ως πόλου σταθερότητας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τίλερσον έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον ρωτώντας επιπρόσθετες πληροφορίες επί του χάρτη και έκανε ερωτήσεις για τις σχέσεις της Ελλάδας με γείτονές της.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στη θετική ατζέντα συνεργασιών που Ελλάδα προωθεί στην περιοχή.

Ειδικότερα μίλησε για τις τετραμερείς πρωτοβουλίες με ΕΕ για:

α) βόρειους γείτονες Ελλάδα, πΓΔΜ, Αλβανία, Βουλγαρία και

β) βαλκανικά κράτη μέλη ΕΕ (Βουλγαρία, Κροατία, Ρουμανία, Ελλάδα).

Επίσης για τις τριμερείς πρωτοβουλίες συνεργασίας με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου από κοινού με την Κύπρο (τριμερείς με Αίγυπτο, Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανο, Παλαιστίνη), καταλήγει ο Απόστολος Ζουπανιώτης.

http://www.tribune.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon