Σύσκεψη στην Κακαβιά για ενίσχυση των μέτρων στα σύνορα

Δημοσιεύθηκε: 18/03/2017 15:16 Τελευταία Ενημέρωση: 18/03/2017 17:59 Από: Tachydromos

Συνάντηση στην Κακαβιά, με τον Αλβανό ομόλογό της, είχε η Αντιστράτηγος, υπεύθυνη για τους αλλοδαπούς και την προστασία των συνόρων Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ιωαννίνων καθώς και περιοχών της Αλβανίας και βασικός στόχος ήταν η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος.

Σε δηλώσεις που έκανε στα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης η κ. Τσιριγώτη ανέφερε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τη συνθήκη Σέγκεν στα εξωτερικά της σύνορα και συμπλήρωσε ότι στις συναντήσεις με τους ομολόγους της καταγράφονται προβλήματα που δημιουργούνται και αναζητούνται λύσεις.

Η εφαρμογή της Σέγκεν, έχει δημιουργήσει κατά καιρούς προβλήματα στην είσοδο πολλών Αλβανών, καθώς δεν πληρούν τις προυποθέσεις και φαίνεται ότι αυτά τέθηκαν και στη διμερή συνάντηση.

Συνάμα, εξετάστηκε η λήψη μέτρων για το επόμενο διάστημα, ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξημένη κίνηση που αναμένεται στην Κακαβιά τις ημέρες του Πάσχα.

Σχετικά με την διακίνηση ναρκωτικών, ο Αλβανός Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Συνόρων ανέφερε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές των συνόρων και εξήρε την συνεργασία με τις ελληνικές αρχές!

http://www.epiruspost.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon