Τριάντα χιλιάδες τόνοι επικίνδυνων αποβλήτων «χάθηκαν» στην Αλβανία.. Κρούουν τον κώδωνα οι Ιταλοί

Δημοσιεύθηκε: 18/03/2017 15:16 Τελευταία Ενημέρωση: 18/03/2017 17:59 Από: Tachydromos

Διαστάσεις τεράστιου σκανδάλου έχει λάβει τις τελευταίες ώρες η μυστήρια «εξαφάνιση» τριάντα χιλιάδων τόνων με επικίνδυνα απόβλητα στην Αλβανία. Τα απόβλητα –δημοσιεύματα κάνουν λόγο για χημικά και τοξικά- είχαν φορτωθεί από την Ιταλία με προορισμό τα Σκόπια. Εκεί λειτουργούν εγκαταστάσεις επεξεργασίας και καταστροφής τους..

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες όμως, τα απόβλητα αυτά, 1300 κοντέινερς, εξαφανίστηκαν μετά το λιμάνι του Δυρραχίου.

Το θέμα αποκάλυψαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης και ήδη έχει προκαλέσει σάλο στην Αλβανία, καθώς μπορεί να υποκρύπτει όχι μόνο ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο και διασυνδέσεις της κυβέρνησης με την μαφία, αλλά και έναν τεράστιο περιβαλλοντικό κίνδυνο για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός Ράμα με επιστολή μέσω της Αλβανικής Πρεσβείας διέψευσε τα δημοσιεύματα όμως οι Ιταλοί έχουν επανέλθει δριμύτεροι ζητώντας την συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής προκειμένου να ερευνήσει το θέμα...

Η αποκάλυψη για τα απόβλητα που χάθηκαν, συμπίπτει χρονικά με την προσπάθεια της κυβέρνησης των Τιράνων να ψηφίσει νόμο για την εισαγωγή απορριμμάτων στην Αλβανία, η οποία δεν κατέστη εφικτή εξ αιτίας των σφοδρών αντιδράσεων που προκλήθηκαν σε ολόκληρη την χώρα.

Η ποσότητα των αποβλήτων –το μέγεθος της επικινδυνότητας είναι άγνωστο- είναι τεράστιο και οι κίνδυνοι που μπορούν να προέλθουν σίγουρα μεγάλοι... Άλλωστε και μέσα από την πληθώρα δημοσιευμάτων του Ιταλικού τύπου, γίνεται σαφής η ανάγκη για διερεύνηση ώστε να αποκαλυφθεί που κατέληξαν αυτά, ώστε να προληφθούν μεγαλύτερα προβλήματα.

http://www.epiruspost.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon