Ακολουθία Α Χαιρετισμών στο Αργυρόκαστρο

Δημοσιεύθηκε: 18/03/2017 15:16 Τελευταία Ενημέρωση: 18/03/2017 17:59 Από: Tachydromos

Στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, για πρώτη φορά μετά τα Εγκαίνια του εψάλη απόψε η Α Στάση του Ακαθίστου Ύμνου ή οι Χαιρετισμοί της Παναγίας.

Η Ακολουθία τελέστηκε πρωτοστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου. Νέες και νέοι συμμετείχαν ψάλλοντας τους καταπληκτικούς Ύμνους στην Παναγία Μητέρα σε δύο απλές αλλά γεμάτες πάθος χωροδίες και εν εναλλαγή και στις δύο γλώσσες (Ελληνικά και Αλβανικά) προσδίδοντας περισσότερη κατάνυξη.

Πρόκειται επιπλέον και για μια πρακτική έκφραση της ενότητας του Ορθόδοξου ποιμνίου στο πρόσωπο της Παναγίας και στο χώρο της πνευματικής ζωής στην Εκλλησία μας.

Παραβρέθηκε επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Αργυρόκαστρο κ. Βασίλης Τόλιος μετά της συζύγου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μίλησε τόσο για την καθιέρωση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών στη ζωή της Εκκλησίας όσο και για το σπουδαίο ποίημα του Ακαθίστου Ύμνου. Επίσης για την Παναγία μας ως την ευλογημένη οδό δια της οποίας ήρθε ο Σωτήρας του κόσμου. Είναι γι αυτό και για το γεγονός ότι σαν Μητέρα σκεπάζει όλο τον πιστό λαό του Θεού που κατέχει τόσο υψηλή θέση στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στις καρδιές των Χριστιανών.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon