Στη Λιβαδιά ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου

Δημοσιεύθηκε: 18/03/2017 15:16 Τελευταία Ενημέρωση: 18/03/2017 17:59 Από: Tachydromos

Δεύτερη Κυριακή της Μεγάλης Σαρακοστής όπου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά σήμερα και ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος βρέθηκε και λειτούργησε στην Ενορία του Αγίου Κοσμά στη Λιβαδιά.

Πρόκειται για τη συνέχεια περιοδιών σε διάφορες περιοχές της Μητροπόλεως που συνιθίζει ο Σεβασμιώτατος όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να ενισχύει πνευματικά το ποίμνιο και να στηρίζει το έργο των ιερέων που κάνουν τον δικό τους αγώνα καλύπτοντας τα κενά για κληρικούς.

Δεκάδες πιστοί ιδιαίτερα γυναίκες που έχουν και τον δικό τους κύκλο στην Λιβαδιά αλλά και τα παιδιά της κοινότητας αυτής μετείχαν της Θείας Λειτουργίας. Ο Μητροπολίτης τους συνεχάρη όπως και τον υπεύθυνο ιερέα π. Κοσμά για τη συνεχή πρόοδο και τη βελτίωση που σημειώνεται στην πνευματική ζωή και δράση αλλά και στο ναό τους που τιμάται στον Άγιο Κοσμά. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν απ τους ναούς που έκτισε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και Εγκαινίασε τον Αύγουστο του 2012.

Ο Σεβασμιώτατος ερμήνευσε στο κήρυγμα του την σημερινή ευαγγελική περικοπή με το θαύμα θεραπείας του παραλητικού επισημαίνοντας τη σημασία της πίστης για να συντελεστεί το θαύμα. Επίσης αναφέρθηκε στο πρόσωπο και το βίο του τιμώμενου Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Εξήγησε επίσης το πλύθος των ακολουθιών που έχει θεσπίσει η Εκκλησία μας στην περίοδο αυτή της Μεγάλης Σαρακοστής ώστε να εντείνει τον πνευματικό αγώνα των πιστών παροτρύνοντας το ποίμνιο να βιώνει αυτές με βαθύτερη κατανόηση της ανάγκης για μετάνοια.

Να σημειωθεί ότι η Ενορία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Λιβαδιά είναι απ τις πλέον ζωντανές της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου με τακτικές λατρευτικές συνάξεις, κανονικό κατηχητικό για τους μικρούς και κύκλο μελέτης Αγίας Γραφής για τις γυναίκες.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon