Απομακρύνθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών

Δημοσιεύθηκε: 18/03/2017 15:16 Τελευταία Ενημέρωση: 18/03/2017 17:59 Από: Tachydromos

Μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ απομακρύνθηκε απ τα καθήκοντα ο Υπουργός Εσωτερικών Σαημίρ Ταχίρι, ένας εκ των πλέον στενών συνεργατών του Ράμα. Αρχικά έγινε λόγος για παραίτηση του ίδιου αλλά στην πορεία επικρατεί το σενάριο της αποπομπής του ενώ γίνονται διάφορες ικασίες για τους λόγους και τις σκοπιμότητες.

Πρόκειται για έναν εκ των υπουργών που διαχρονικά εστίαζε η κρητική της αντιπολίτευσης. Κατά τη θητεία του στο συγκεκριμένο ευαίσθητο υπουργείο έχει αυξηθεί η καλλιέργεια των χααισοφυτειών στην Αλβανία αλλά και η διακίνηση σκληρών ναρκωτικών.

Επιπλέον δε την αλλαγή του παρασκηνιακά ζητούσε και ο κυβερνητικός εταίρος του Ράμα, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ιλίρ Μέτα.

Ωστόσο όμως δεν αποκλείεται να αποτελεί και πολιτικό ελλιγμό του Ράμα προκειμένου ανοίξει δίαυλους επικοινωνίας με αντιπολίτευση που ζητάει παραίτηση της Κυβέρνησης και δημιουργία τεχνικού σχήματος ώστε να μην απέχει απ τις επικείμενες εκλογές. Είναι πολύ πιθανό ο Ράμα και για να παραπλανήσεις κοινή γνώμη και διεθνή παράγοντα να προχωρήσει σε ευρύτερο ανασχηματισμό. Συγκεκριμένα φημολογείται ότι θα αλλάξει όλους τους Υπουργούς που έχουν αναλάβει συντονιστές των συνδυασμών του ΣΚ σε διάφορες περιφέρειες της χώρας όπως ο Υπ. Εξωτερικών , Παιδείας, Ενέργειας, Υγείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.α.

Ακόμη ιστότοποι που πρόσκυνται στην αντιπολίτευση κάνουν λόγο για κίνηση αποπροσανατολισμού της προσοχής απ την υπόθεση των 30 χιλιάδων Τόνων επικίνδυνων χημικών αποβλήτων που εισήχθεισαν απ την Ιταλία και δεν είναι ακόμη γνωστό που έχουν αποθηκευτεί στην Αλβανία ενώ επιβεβαιώνεται ότι δεν έφτασαν ποτέ στα Σκόπια που ήταν ο προορισμός τους.

Αναμένεται η αντίδραση της αντιπολίτευσης για απομάκρυνση Ταχίρι.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon