Η αλβανική εφημερίδα Shekulli του Έλληνα «γενίτσαρου» Κοκδήμα κατηγορεί την Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: 18/03/2017 15:16 Τελευταία Ενημέρωση: 18/03/2017 17:59 Από: Tachydromos

Η αλβανική εφημερίδα Shekulli («Αιώνας»), ιδιοκτησίας του «γενίτσαρου» Βορειοηπειρώτη Κότσου Κοκδήμα (ή αλλιώς Κώτσος Κοκεδήμας), γνωστού ανθέλληνα (όπως όλοι οι «γενίτσαροι») πρώην βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος του επίσης ελληνικής καταγωγής «γενίτσαρου» Έντι Ράμα, υπερασπιστή της «νομιμοποίησης» της καλλιέργειας κάνναβης στην Αλβανία, «μακρυχέρη» στα αλβανικά κρατικά χρήματα και γνωστού ως «πασά του αλβανικού νότου» ή «αρχικακοποιού του νότου», ο οποίος καταπατά ελληνικές περιουσίες στη βόρεια Ήπειρο και στη συνέχεια χτίζει πολυκατοικίες για να στεγάσει μουσουλμάνους στα ελληνικά εδάφη, η εφημερίδα λοιπόν αυτού του Βαλκάνιου «επιχειρηματία» επιτέθηκε την Τετάρτη στην Ελλάδα ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Αλβανίας.

Η εφημερίδα εξαπολύει κατηγορίες στην Ελλάδα και στον πρόεδρο του ελληνικού μειονοτικού κόμματος ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε ευθυγραμμισμένη σε μια απελπισμένη προσπάθεια του καθεστώτος Ράμα να πείσει τον αλβανικό λαό ότι θέλει να τον «ανατρέψει» η Αθήνα.

«Όσον αφορά στην Ελλάδα, είναι γνωστό ότι έχει παρέμβει συχνά, ειδικά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, για να στηρίξει και να φέρει στην εξουσία Αλβανούς πολιτικούς που δέχονται να παίξουν το ρόλο Δούρειου Ίππου εντός Αλβανίας, δημιουργώντας όξυνση στις διμερείς σχέσεις», γράφει η εφημερίδα του «γενίτσαρου» και συνεχίζει:

»Οι οξυμένες αυτές καταστάσεις έχουν την υποστήριξη και ορισμένων στελεχών του ΚΕΑΔ, ειδικότερα του Προέδρου του, ο οποίος χρησιμοποίησε κάθε μέσο για να οξύνει τις σχέσεις με την Ελλάδα, όσες φορές η αλβανική κυβέρνηση θέτει την άρση του νόμου του εμπολέμου, το τσάμικο, την εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας στην Ελλάδα κ.α.

»Ως γνωστό, η Ελλάδα δεν έχει υπογράψει τη Χάρτα του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, με το πρόσχημα ότι στην επικράτειά της δεν υπάρχουν Μειονότητες, τη στιγμή που υπάρχουν, αλλά τα δικαιώματα τους δεν γίνονται σεβαστά.

»Είναι ένα κοινό μυστικό, ειδικά όταν γίνεται λόγος για τους Αλβανούς.

»Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει τις παρεμβάσεις των γειτονικών χωρών στην Αλβανία μετά το 1990, από την τοποθέτηση των επικεφαλής στις τρεις θρησκευτικές κοινότητες, μέχρι και την καταστροφή της αλβανικής βιομηχανίας και γεωργίας, προς όφελος γειτονικών επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα του «γενίτσαρου» Κοκδήμα, ο Έλληνας μειονοτικός βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες πληρώνεται από την Ελλάδα.

Το άρθρο υπογράφει ένας ακόμα «εξαλβανισμένος», ο Πύρο Πρίφτι (Πύρρος Πρίφτης), ο οποίος στο παρελθόν ήταν μέλος και διετέλεσε και Πρόεδρος του Συλλόγου Ορθόδοξων Αλβανών Διανοουμένων.

Στην Αλβανία πέρα από τα παλικάρια που κρατάνε τον Ελληνισμό υπάρχει και μια «κλίκα» ελληνικής καταγωγής «Ορθόδοξων Αλβανών» που έχουν εξαλβανιστεί από την εποχή του κομμουνισμού. Αυτή η πέμπτη φάλαγγα δεν είναι ευρέως γνωστή στους υπόλοιπους Έλληνες αλλά οι Βορειοηπειρώτες τους έχουν στα «κατάστιχά» τους.

Όπως έχει γράφει και η εφημερίδα Δημοκρατία, ο επιχειρηματίας Κότσος Κοκδήμας (του Θοδωρή και της Ιφιγένειας) είναι «κολλητός» μυστικοσύμβουλος του πρωθυπουργού Ράμα.

Κατάγεται από τη Χειμάρρα και δραστηριοποιείται σε οικοδομικές και επιχειρήσεις ξυλείας και παράλληλα στον χώρο των media, διαθέτοντας εφημερίδα, ραδιοσταθμό («+2») και περιοδικό («spector»).

Τα προηγούμενα χρόνια αναδείχθηκε στον υπ’ αριθμόν ένα επικριτή του πρώην δημάρχου Χειμάρρας και επί σειρά ετών διακεκριμένου εκπροσώπου της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΕΕΜ) Βασίλη Μπολάνου γιατί δεν έπαιρνε τις «δουλειές» που ήθελε.

Παρά την ελληνική καταγωγή του, φέρεται ότι τρέφει έντονα ανθελληνικά αισθήματα.

Χειμαρριώτες ανέφεραν στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ότι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον νυν δήμαρχο Γ. Γκόρο (επίσης ελληνικής καταγωγής, που δήλωνε πριν από τις δημοτικές εκλογές ότι «οι Ελληνες της Χειμμάρας είναι μετανάστες από την Ελλάδα») διακηρύσσει ότι θα κάνει όλη τη Χειμάρρα μουσουλμανική, ενώ, όταν κάποιοι του υπενθύμιζαν ότι λόγω μειονότητας θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η Αθήνα, απαντούσε: «Η Αθήνα είμαστε εμείς!»

Να σημειωθεί ότι οι Κοκδημαίοι πρόγονοι του Κώτσου από τη Χειμάρρα στήριξαν την κυβέρνηση της Αυτόνομης Βορ. Ηπείρου του Γεωργίου Ζωγράφου. Ενώ δηλαδή κατάγεται από οικογένεια πατριωτών αυτός είναι ένας άθλιος εξωμότης.

http://www.tribune.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon