Ερώτηση Σ. Αναστασιάδη στη Βουλή για τα προβλήματα στην καταβολή του επιδόματος ΟΓΑ στους ανασφάλιστους ομογενείς

Δημοσιεύθηκε: 18/03/2017 15:16 Τελευταία Ενημέρωση: 18/03/2017 17:59 Από: Tachydromos

Το θέμα των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί με την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από τον ΟΓΑ, για τους ανασφάλιστους Βορειοηπειρώτες και παλιννοστούντες, από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, έθεσε με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου ο Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης και Αναπληρωτής Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού, Σάββας Αναστασιάδης.

Στην Ερώτησή του ο κ. Αναστασιάδης καταγγέλλει ότι σε μερικές εκατοντάδες, μόνον, ομογενείς έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα το επίδομα ενώ σε χιλιάδες που έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση δεν έχει εγκριθεί, με αποτέλεσμα οι ομογενείς αυτοί να μην έχουν ούτε καν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στην Ελλάδα.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η-4201/15.03.2017

Προς: Την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Έφη Αχτσιόγλου

Θέμα: Καταβολή Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

Κυρία Υπουργέ,

Με το άρθρο 93, του ν. 4387/2016 νομοθετήθηκε η χορήγηση Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από τον ΟΓΑ, στους ανασφάλιστους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες και παλιννοστούντες, από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ κλπ, και ορίστηκαν τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του.

Επειδή,

Σύμφωνα δε, με πληροφορίες χιλιάδες ανασφάλιστοι έχουν καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις, από τις οποίες η πλειοψηφία τους έχει απορριφθεί, και μόνο σε μερικές εκατοντάδες εξ’ αυτών έχει εγκριθεί το επίδομα, με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των αιτήσεων για τη χορήγηση Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από τον ΟΓΑ, στους ανασφάλιστους υπερήλικες και πόσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα;

Ποιο είναι το ποσό που κατά μέσο όρο λαμβάνει ο κάθε υπερήλικας;

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Ο Ερωτών Βουλευτής

Σάββας Ι. Αναστασιάδης

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ / panhellenicpost.com

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon