Ο Ράμα επιτίθεται στο Βαγγέλη Ντούλε: Πέστε μου τι κάνει εκείνος στο αντίσκηνο;

Δημοσιεύθηκε: 18/03/2017 15:16 Τελευταία Ενημέρωση: 18/03/2017 17:59 Από: Tachydromos

Δημοσιεύουμε σε μετάφραση το κείμενο του ιστότοπου www.lapsi.al , ένα απ΄τα βασικά της εύστοχης πολιτικής ανάλυσης στην Αλβανία που αναφέρεται στην σημερινή δράση του Ράμα με το MEGA. Το σχόλιο αγγίζει την ουσία των πραγμάτων και πέραν απ’ τα προσχήματα που επικαλέστηκαν αμφότεροι οι διοργανωτές της, η συνεύρεση δεν είχε άλλο στόχο από το να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να συνεχίσει το παιχνίδι διχασμού της ΕΕΜ.

Είναι ξεκάθαρο και για τους αλβανούς αναλυτές ότι η κινήσεις του Ντούλε και του ΚΕΑΔ έχουν ενοχλήσει το Ράμα που τον έχουν εκθέσει σε ότι αφορά τις συμπεριφορές και τις πρακτικές του εις βάρος τόσο της ΕΕΜ όσο και των σχέσεων Αλβανίας – Ελλάδας. Η σημερινή συνάντηση δείχνει τόσο τον πανικό του ιδίου όσο και το παιχνίδι που πρόκειται να παίξει στις επικείμενες εκλογές, εάν βέβαια θα είναι στη θέση ισχύος που είναι. Απ´την άλλη, για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι η ΕΕΜ έχει δυνάμεις που εξυπηρετούν τις αλβανικές κυβερνήσεις στην άσκηση πολιτικών που βλάπτουν την ίδια και δημιουργούν ρωγμές στο μέτωπο διεκδίκησης καλύτερης προοπτικής.

Ήταν φύλλο συκής ότι η συνάντηση αφορούσε στην παιδεία στην μειονότητα ή το νόμο περί μειονοτήτων. Στην ουσία ήταν συνέχεια της πολιτικής καρότου και μαστιγίου που επιδιώκει ο Ράμα έναντι της ΕΕΜ γνωστή πολιτική απ’ το καθεστώς Χότζα. Επιπλέον αποδεικνύει ότι ούτε ο ίδιος και ούτε οι ακροατές του έχουν γνώση βασικών κανόνων πολιτικής έναντι των μειονοτήτων που είναι ο σεβασμός σε θεσμούς (ΟΜΟΝΟΙΑ εν προκειμένου), η ειλικρίνεια (αλήθεια δεν εξήγησε πως επήλθε η ρήξη με το ΚΕΑΔ –διοικητική διαίρεση, Χιμάρα, προσέγγιση των εθνικιστών ανθελληνικών σχημάτων, ρήξη με την Αθήνα κλπ) αλλά και πέραν τούτων η αυτοκριτική. Ο υπαίτιος για τη λεηλασία των περιουσιών, για την καθυστέρηση στη θεσμοθέτηση νόμων και πρακτικών, για τη διγλωσσία και την διασπορά ρατσιστικού μίσους έναντι των Ελλήνων πετούσε σήμερα τη μπάλα στην κερκίδα. Και οι «δικοί μας» τον χειροκροτούσαν...

Ακολουθεί το κείμενο του lapsi.al σε μετάφραση και στο πρωτότυπο:

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα επιτέθηκε σήμερα απ’ τους Αγίους Σαράντα στο Πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε

Καθώς μιλούσε σε μια συνδιάσκεψη για τη μειονότητα, όπου θίχτηκε και το θέμα των περιουσιών, ο Ράμα είπε ότι αυτό αποτελεί μια υπόθεση που επιλύεται μέσω της μεταρρύμισης στη δικαιοσύνη, γι αυτό και απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους με το ερώτημα: «Πείτε μου τι κάνει ο Βαγγέλης Ντούλες στο αντίσκηνο; Τι κάνει ο Ντούλες στο αντίσκηνο της αντιπολίτευσης και δεν έρχεται να ψηφίσει την Κάθαρση;».

Αλλά η πίεση έναντι του Ντούλε, πρώην –σύμμαχο του στις εκλογές του 2013, προσλαμβάνει νόημα, εάν προσέξεις και το γεγονός ότι στη σημερινή συνδιάσκεψη στους Αγ. Σαράντα, δίπλα στο Ράμα ήταν ο πρόεδρος του άλλου κόμματος της ελληνικής μειονότητας, MEGA, Χρηστάκη Κίτσο, που αναμένεται στις βουλευτικές εκλογές, στις 18 Ιούνη, να βγει και πάλι σε συμμαχία με το ΣΚ., όπως έπραξε και το 2015 όταν το κόμμα του κέρδισε και το Δήμο Φοινικιού, δεύτερος δήμος της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Ο Ράμα πράττει με τους πολιτικούς εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας, το ίδιο όπως και ο Μπερίσα κάποτε. Οι δύο επιδιώκουν να την εκτοπίσουν και να την διασπάσουν σε μερικές ομάδες, για να μειώσουν την εκλογική βαρύτητα. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι το κόμμα MEGA ήταν μια νέα μειονοτική φράξια που δημιουργήθηκε χάρη στην υποστήριξη του Μπερίσα το 2009, για να μειώσει το βάρος του ΚΕΑΔ και του Βαγγέλη Ντούλε. Ωστόσο και ο Ράμα σήμερα υποστηρίζει αυτό το κόμμα για να μειώσει και πάλι το Βαγγέλη Ντούλε και την οργάνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Πηγή: /LAPSI.AL/

Rama sulmon Vangjel Dulen: Më tregoni dot se cfarë bën ai në çadër?

Kryeministri Edi Rama ka sulmuar sot nga Saranda kreu e PBDNJ-shit, Vangjel Dule. Teksa ishte duke folur në një konferencë për minoritetin, ku u prek edhe problemi i pronave, Rama tha se kjo është një çështje që zgjidhet prej reformës në drejtësi, prandaj iu drejtua të pranishmëve me pyetjen: “Më tregoni dot se çfarë bën Vangjel Dulja në çadër? Cfarë bën Dulja në çadrën e opozitës dhe nuk vjen të votojë Vettingun?”

Por sulmi ndaj Dules, ish-aleatit të tij në zgjedhjet e vitit 2013 merr më shumë kuptim, nëse sjell në vëmendje edhe faktin se ne konferencën e sotme në Sarandë, krah Ramës ishte edhe kryetari i partisë tjetër të minoritetit grek, MEGA.

Kristaq Kiço pritet të dalë në zgjedhjet parlamentare të 18 qershorit sërish në koalicion më PS-në, siç bëri në vitin 2015 kur partia e tij fitoi edhe Bashkinë e Finiqit, bashkia e dytë e minoritetit grek në Shqipëri.

Rama vepron me përfaqësuesit politik të minoritetit grek, njësoj siç bënte Berisha dikur. Të dy përpiqen ta defaktorizojnë dhe ta përçajnë në disa grupime, për të ulur peshën elektorale.

Kujtojmë këtu se partia MEGA ishte një fraksion i ri në minoritet që u krijua falë mbështetjes së Berishës në vitin 2009 , për të defaktorizuar PDBNJ-shin e Vangjel Dules. Ndërkohë që edhe Rama sot po suporton këtë parti për të defaktorizuar sërish Vangjel Dulen dhe organizatën OMONIA.

/LAPSI.AL/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon