Με… τροχόσπιτο επιχείρησαν να μεταφέρουν μισό τόνο χασίς!

Δημοσιεύθηκε: 21/03/2017 14:08 Τελευταία Ενημέρωση: 21/03/2017 14:08 Από: Tachydromos

Την… ευρηματικότητά τους εξαντλούν τα διάφορα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, προκειμένου να γλιτώσουν τον έλεγχο από τυχόν αστυνομικό μπλόκο σε περιοχές της Ηπείρου.

Όπως όμως τόνιζε και χθες ο «Π.Λ.», οι αστυνομικοί της Δίωξης βρίσκονται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από τους διακινητές, γι’ αυτό και οι επιτυχίες στο πεδίο κυρίως των ναρκωτικών διαδέχονται η μία την άλλη, με μεγάλη μάλιστα συχνότητα, που στο τέλος της χρονιάς, εάν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί, τα νούμερα θα είναι σοκαριστικά!

Το θετικό στον μεγάλο «πονοκέφαλο» της ΕΛ.ΑΣ. που προκαλούν τα ναρκωτικά είναι ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις μέχρι στιγμής αποδίδουν τα μέγιστα. Από τις αλλεπάλληλες επιτυχίες, φαίνεται πως οι άνδρες της Δίωξης έχουν αναλάβει ως… προσωπικό στοίχημα την εξάρθρωση αυτών των κυκλωμάτων.

Μισός τόνος σε τροχόσπιτο!

Νόμισαν ότι θα περάσουν για… τουρίστες, οδηγώντας δυο Αλβανοί ένα τροχόσπιτο, το οποίο, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν ένα συνηθισμένο τροχόσπιτο αναψυχής! Μέσα σ’ αυτό είχαν στοιβάξει 180 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 529 κιλών και 415 γραμμαρίων, επιχειρώντας να τα προωθήσουν στη χώρα μας. Ας σημειωθεί ότι η παραγωγή χασίς φέτος στην γειτονική χώρα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ! Η σύλληψη έγινε χθες το πρωί στην Εθνική Οδό Κόνιτσας – Κοζάνης (στο ύψος της Κόνιτσας), στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 53 και 26 ετών, που συνελήφθησαν αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών, ενώ από την έρευνα προέκυψε ακόμη ότι το τροχόσπιτο ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων είχε μισθωθεί από 54χρονο ημεδαπός, ο οποίος αναζητείται.

Με τα τσουβάλια..

Πάντως τις τελευταίες μέρες έχουν καταγραφεί διάφορες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία, που μάλιστα σε κάποιες από αυτές εμπλέκονται και Έλληνες. Εκτός από το χθεσινό περιστατικό, μέσα στο Σαββατοκύριακο αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Πρέβεζας, εντόπισαν ένα όχημα που οδηγούσε 44χρονος Αλβανός στη διασταύρωση Μεσοποτάμου Πρέβεζας, να κινείται με κατεύθυνση προς Πρέβεζα και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Ο δράστης στην θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή, απορρίπτοντας από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, δύο σάκους με συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη. Το όχημα ακινητοποιήθηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη ο μεταφορέας, ενώ περισυλλέγησαν οι δύο σάκοι που περιείχαν 49 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. • Νωρίτερα, στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθη ένας 63χρονος ημεδαπός, γιατί μετά από έρευνα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε και βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών, μέσα σε δύο σάκους, σαράντα 40 δέματα που περιείχαν κάνναβη, βάρους 21 κιλών και 820 γραμμαρίων.

Και κοινή επιχείρηση

Σε άλλη περίπτωση, ένας 56χρονος ημεδαπός και ένας 39χρονος Αλβανός, συνελήφθησαν στην περιοχή των Ιωαννίνων μετά από κοινή επιχείρηση που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και της Δίωξης Ιωαννίνων. Πιο συγκεκριμένα, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης κατελήφθη ο 56χρονος ημεδαπός, να μεταφέρει εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, είκοσι πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 110 κιλών, τις οποίες προηγουμένως είχε παραλάβει από το σημείο απόκρυψης των ναρκωτικών στο Καλπάκι. Ταυτόχρονα, συνελήφθη στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων ο 39χρονος Αλβανός, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και εκτελούσε χρέη προπομπού, για την αποφυγή ενδεχόμενου αστυνομικού ελέγχου.

Στο Καναλλάκι Πρέβεζας

Στο Καναλλάκι Πρέβεζας συνελήφθη μία 30χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την γυναίκα, τη στιγμή που παραλάμβανε από υπαίθριο χώρο που χρησιμοποιούσε για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών (καβάντζα), μία σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 641 γραμμαρίων.

http://www.proinoslogos.gr/ http://www.epiruspost.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon