Συναντήσεις αντιπροσωπείας «ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ» με τον Πρόεδρο και στελεχη του κόμματος «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»

Δημοσιεύθηκε: 21/03/2017 21:49 Τελευταία Ενημέρωση: 21/03/2017 21:49 Από: Tachydromos

Στις 20 Μαρτίου 2017 Αντιπροσωπεία του ΚΕΑΔ και της ΟΜΟΝΟΙΑ, αποτελούμενη από τον κο. Γ. Τζομάκα – Αντιπρόεδρο του ΚΕΑΔ, τον κο. Αποστόλη Λιάκο – Αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «ΟΜΟΝΟΙΑ», τον κο. Αντώνη Νέτσο, Σπύρο Κούτουλα – Πρόεδρο Ένωσης Χιμαριωτών και Θανάση Βασιλείου – πολιτευτή «Το Ποτάμι», έγιναν δεκτή στα Γραφεία του Κόμματος «Το Ποτάμι» από τον Πρόεδρο του Κόμματος κο. Σταύρο Θεοδωράκη, τον Βουλευτή κο. Γρηγόρη Ψαριανό και τον Υπεύθυνο του Τομέα Εξωτ. Πολιτικής Πρέσβη ε.τ. κο. Κακλίκη.

Η συζήτηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα γύρω από τα θέματα που απασχολούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και τις επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, όπου οι κύριοι Τζομάκας και Λιάκος ανέλυσαν την επικρατούσα κατάσταση, αναφερόμενοι και πιο διεξοδικά στα ζητήματα που αφορούν την πολιτική εκπροσώπηση της Ε.Ε.Μ.

Ζωηρό ήταν το ενδιαφέρον του Προέδρου κου. Θεοδωράκη αναφορικά με την πολιτική κατάσταση τόσο εν γένει για την αλβανική πολιτική σκηνή, όσο και ειδικότερα για τα θέματα της εκπροσώπησης και τις προοπτικές, όπως αυτές διαφαίνονται, για την αυτόνομη πολιτική εκπροσώπηση των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και δη υπο τις δυσοίωνες περιστάσεις της «τριχοτόμησης» των Βορειοηπειρωτών ως εκλογικού σώματος. Από μέρους του κου. Θεοδωράκη εκφράστηκαν διαβεβαιώσεις για στήριξη σε θέματα που αφορούν τα διασφάλιση των μειονοτικών δικαιωμάτων της Ε.Ε.Μ. μέσω της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και των θεσμών της Ε.Ε. καθώς επίσης τονίσθηκε και η ανάγκη να είναι οι κοινότητα της Ε.Ε.Μ. ενωμένη και συσπειρωμένη ώστε να διασφαλισθεί η αυτόνομη κοινοβουλευτική παρουσία στην Αλβανική Βουλή γύρω από τους παραδοσιακούς θεσμικούς φορείς του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon