Η με πάθος παράκληση του Αρχιεπισκόπου στον Τραμπ: Νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα;

Δημοσιεύθηκε: 26/03/2017 13:51 Τελευταία Ενημέρωση: 26/03/2017 13:51 Από: Tachydromos

Πολλοί άκουσαν ή διάβασαν τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου στη δεξίωση του Λευκού Οίκου για την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και μάλιστα ενώπιον του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που τον άκουγε με προσοχή… Αλλά φοβάμαι ότι λίγοι έδωσαν την πρέπουσα σημασία.

Άστε που στην Ελλάδα πολλοί ανόητοι και αμετροεπείς θεωρούν τους ομογενείς γραφικούς… Πότε αντιμετώπισαν με σοβαρότητα τις σκέψεις και τις ιδέες τους και θα το πράξουν και τώρα; Οι Ελληνοαμερικανοί πρέπει και μπορούν να βοηθήσουν, αν οι Έλληνες πολιτικοί τους δώσουν την ευκαιρία…

Ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε με τον πιο ισχυρό τρόπο έκκληση προς τον Αμερικανό πλανητάρχη να στηρίξει την Ελλάδα, στην πιο δύσκολη στιγμή της νεώτερης ιστορίας της μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Ούτε στην εποχή της ξενοκίνητης χούντας, η Ελλάδα βρέθηκε σε τέτοια κατάπτωση.

Είπε ο κ. Δημήτριος, ο οποίος σύντομα θα επιστρέψει στο Λευκό Οίκο, για να ξεκινήσει μία κουβέντα ουσίας με την αμερικανική ηγεσία:

«Η Ελλάδα είναι μία πιστή, ανένδοτα αφοσιωμένη σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, που παρέμεινε γενναία σε πολυάριθμους πολέμους στους οποίους είχαν εμπλακεί οι ΗΠΑ, παρά τις απαιτητικές συνθήκες και τις θυσίες. Ωστόσο, η Ελλάδα, αυτή η πολύτιμη και πιστή σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, βρίσκεται για τα τελευταία τουλάχιστον 6 χρόνια σε μια συνεχή οικονομική δοκιμασία και θλίψη».

Ο Αρχιεπίσκοπος θύμισε στον Πρόεδρο Τραμπ ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά τις επιπτώσεις στην Ευρώπη, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, του Σχεδίου Μάρσαλ και του δόγματος Τρούμαν.

Ζητούσε επανάληψη εκείνης της βοήθειας ο κ. Δημήτριος για να σωθεί και σήμερα η Ελλάδα από την οικονομική δίνη, που την οδήγησαν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της και στη συνέχεια οι δανειστές της; Έτσι φαίνεται, μας είπε παράγοντας που γνωρίζει τον τρόπο σκέψης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Τράμπ:

«Ξέρουμε και είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες προς τις ΗΠΑ, η οποία έσωσε μια κατεστραμμένη Ευρώπη μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η συμβολή της Αμερικής ήταν πραγματικά μνημειώδης – βοηθώντας να αποκατασταθεί οικονομικά η ρημαγμένη από τον πόλεμο Ευρώπη. Σήμερα, σε σύγκριση με τη γιγαντιαία βοήθεια που χρειάσθηκε η Ευρώπη μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μία σημαντικά μικρότερη βοήθεια είναι αναγκαία για την Ελλάδα, ώστε να ανακάμψει οικονομικά και να λειτουργήσει ως δυναμικό κράτος. Με αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί η πιθανότητα στην Ελλάδα για να αρχίσει και να συνεχίσει το ζωτικό της ρόλο ως πιστή σύμμαχος και έθνος που παράγει πολιτισμό επί 6000 χρόνια».

Πηγή:mignatiou.com

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon