Η Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου στην Κορυτσά

Δημοσιεύθηκε: 27/03/2017 14:55 Τελευταία Ενημέρωση: 27/03/2017 14:54 Από: Tachydromos

Οι Έλληνες της Κορυτσάς όπως κάθε χρόνο τιμούν την εθνική τους επέτειο. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ζήσει και βιώσει από κοντά την ύπαρξη μας εδώ, το παλμό της καρδιάς μας. Αν και πολλοί είναι και αυτοί που μας αμφισβητούν που μας διχάζουν και κάνουν τα πάντα ώστε με τον χρόνο να αφομοιωθούμε πλήρως , εμείς κόντρα σε κάθε προβλέψει στεκόμαστε έχοντας ως παράδειγμα τους Αγίους μας και τους Ήρωες μας. Ο Θεός μας θέλει εδώ, στα χώματα που τόσο ιερό αίμα έχει χυθεί και αυτό φαίνεται στις αντοχές μας γιατί χωρίς Θεό κανείς δεν θα άντεχε. Εμάς μας μένει μόνο να απαντήσουμε στο κάλεσμα αυτό γιατί είναι ιερό μας χρέος.

Αυτό αποδείχτηκε και σήμερα. Όλα ξεκίνησαν με την συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία που ακολούθησε στο Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.

Η συνέχεια δόθηκε στο Ελληνο-αλβανικό Σχολείο Όμηρος όπου και οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν την εξαιρετική γιορτή που με τόσο κόπο, θυσίες και αγάπη είχαν ετοιμάσει τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ Στέργιος Φιλίππου, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε για την ποικιλότροπη στήριξη τους η οποία εκφράζεται πρώτα από όλα με την παρουσία τους.

Έπειτα έλαβε τον λόγο ο Γ.Π της Ελλάδας στην Κορυτσά κ Γιώργος Αλαμάνος ο οποίος αφού ευχήθηκε στους παρευρισκομένους, εξήρε το έργο του σχολείου και υποσχέθηκε πως το Ελληνικό Προξενείο θα κάνει ό, τι μπορεί ώστε ο Όμηρος να συνεχίζει να προσφέρει την καλύτερη εκπαίδευση στην Κορυτσά με την τάση να βελτιώνετε συνέχεια.

Τέλος χαιρέτησε τους παρευρισκομένους ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στην Αλβανία κ Σωτηρούδας Βασίλειος, ο οποίος και αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που έπαιξε η μόρφωση στην Ελληνική Επανάσταση του ’21.

Η συνέχεια δόθηκε από τα παιδιά τα οποία με το πάθος τους και την αγάπη τους συγκίνησαν όλους τους παρευρισκόμενους. Μέσα από τα τραγούδια και το χρονικό έδωσαν μαθήματα ιστορίας, ξύπνησαν συνειδήσεις και γέμισαν καρδιές.
Όλοι έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στους οργανωτές και ιδιαίτερα στα παιδιά.

Μετά την γιορτή των παιδιών, στην αυλή του σχολείου παρακολουθήσαμε όλοι μαζί τους χορούς που παρουσίασε Χορευτικός Σύλλογος από το Μέτσοβο.

Το Ελληνικό Προξενείο παρέθεσε δεξίωση σε γνωστό ξενοδοχείο και ο Γενικός Πρόξενος εκφώνησε την ομιλία του στην οποία επικεντρώθηκε στις παγκόσμιες αρχές και ιδανικά που ενέπνευσαν την Ελληνική Επανάσταση. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους :

Ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ Ιωάννης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σ Αδαμόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Κορυτσάς κ Μιμόζα Σούκουλη, Βουλευτής Κοζάνης ΝΔ κ Γ Κασαπίδης, Πρόεδρος ΚΕΑΔ και Βουλευτής στην Αλβανική Βουλή κ Ευάγγελος Ντούλες, ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ Λεωνίδας Πάπας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά κ Γιώργος Αλαμάνος, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στην Αλβανία κ Σωτηρούδας Βασίλειος, ο Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Όμηρος κ Ανδρέας Μήτσιος , Πρόεδρος Ομόνοιας Κορυτσάς κ Γρηγόρης Καραμέλος, Διευθυντής Εκπαίδευσης Κορυτσάς κ Χρηστάκη Γκραμπότσκα, η ΣΦΕΒΑ, πολλοί φίλοι από Ελλάδα, γονείς και πολλοί ομογενείς και φιλέλληνες από την Κορυτσά.

Παραθέτουμε βίντεο και φωτογραφίες για την καλύτερη ενημέρωση σας.

http://www.pelasgoskoritsas.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon