Δύο εκρήξεις στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, αναφορές για 10 νεκρούς

Δημοσιεύθηκε: 03/04/2017 15:11 Τελευταία Ενημέρωση: 03/04/2017 15:10 Από: Tachydromos

Εκρήξεις σημειώθηκαν στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς και 50 τραυματίες.

Τα πρακτορεία ειδήσεων Tass και Interfax ανέφεραν ότι η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στο σταθμό του μετρό Sennaya Ploshchad και η δεύτερη στον σταθμό Institute of Technology.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε επικαλούμενο πηγή πως τουλάχιστον μία από τις εκρήξεις οφειλόταν σε μηχανισμό ο οποίος ήταν γεμάτος με σφαιρίδια.

Όλοι οι σταθμοί του μετρό της Αγίας Πετρούπολης έχουν κλείσει, ενώ η διεύθυνση του μετρό της Μόσχας αποφάσισε τη λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας.

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν που βρίσκεται στην πόλη ενημερώθηκε για το συμβάν και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Είπε πως μίλησε ήδη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και πως οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια των εκρήξεων, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές πώς προκλήθηκαν. «Ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και την τρομοκρατία» τόνισε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη για συνάντηση που είχε με τον ηγέτη της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Συνολικά 17 ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στα σημεία των εκρήξεων.

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν βαγόνι με τις πόρτες του να ανατινάζονται και ζημιές στο εσωτερικό.

В результате террактов в метро Санкт-Петербурга погибло 10 человек. 2-й взрыв произошел на станции метро Сенная... pic.twitter.com/GktN4NiYh4

— Захар Есин (@sipqex) 3 Απριλίου 2017

Μάρτυρας ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι έχουν σπεύσει ασθενοφόρα στα σημεία της έκρηξης.

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν βαγόνι με τις πόρτες του να ανατινάζονται και ζημιές στο εσωτερικό.

В метро Санкт-Петербурга произошел взрыв, есть пострадавшие https://t.co/fTmg6R42oN pic.twitter.com/OX80VXcqFk

— сторожевая башня (@cnn_russian) 3 Απριλίου 2017

Πηγή: in.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon