Ξεκινά στα Γιάννενα η Διάσκεψη της Περιφέρειας Αδριατικής και Ιονίου

Δημοσιεύθηκε: 06/04/2017 13:52 Τελευταία Ενημέρωση: 06/04/2017 13:52 Από: Tachydromos

Θαλάσσια αειφορία και ενίσχυση της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας, είναι τα δυο θέματα που θα απασχολήσουν την 15η Διάσκεψη της Πρω­το­βουλίας Α­δριατικής και Ιονίου που θα πραγματοποιηθεί, υπό την ελ­ληνική προ­εδρία, για ένα διήμερο (σήμερα και αύριο) στα Γιάννενα.

Στην Πρωτοβουλία Αδριατικής και Ιονίου μετέχουν οκτώ κράτη. Η Ελλάδα, η Ιταλία, η Κροατία και η Σλοβενία ως μέλη της Ε.Ε., η Αλβανία, το Μαυροβούνιο και η Σερβία ως υπό ένταξη χώρες, καθώς και η Βοσνία και Ερζεγοβίνη που υπέβαλε αίτηση προσχώρησης στην Ε.Ε. στις αρχές του 2016 και αποτελεί εν δυνάμει υποψήφιο μέλος. Τις αντιπροσωπείες θα υποδεχθεί σήμερα στα Γιάννενα ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αναστάσιος Κουράκης, ο οποίος θα προεδρεύσει της Διάσκεψης. Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών, με ομιλία του, αύριο, Παρασκευή στις 11 π.μ.. Νωρίτερα, στις 10:30, ο κ. Βούτσης θα προβεί σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των τοπικών και περιφερειακών ΜΜΕ. Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, ο Πρόεδρος της Βουλής θα έχει επίσης διμερείς συναντήσεις και συνεργασίες με ομολόγους του.

Δυο ενότητες

Στις εργασίες της Διάσκεψης –εισηγήσεις, τοποθετήσεις, συζητήσεις– περιλαμβάνονται δύο θεματικές ενότητες που αφορούν αφενός την ανάγκη, τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες της αειφόρου ανάπτυξης που σχετίζεται με τη θάλασσα και τις θαλάσσιες δραστηριότητες και αφετέρου τη σημασία της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου. Βασικοί εισηγητές θα είναι –κατά σειρά– στην πρώτη θεματική ενότητα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθηγητής Γιώργος Σταθάκης, ενώ τη δεύτερη θεματική ενότητα θα αναπτύξουν ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Γάκης και ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβουλίας Αδριατικής Ιονίου, Πρέσβης Fabio Pigliapoco. Θα ακολουθήσει συζήτηση, στο πλαίσιο της οποίας θα λάβουν τον λόγο οι εκπρόσωποι των κοινοβουλίων που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Αδριατικής και Ιονίου. Οι εργασίες της Διάσκεψης θα ολοκληρωθούν αύριο το απόγευμα, με την παρουσίαση των συμπερασμάτων και την υιοθέτηση Κοινής Διακήρυξης από τους συμμετέχοντες.

Και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις…

Λόγω της Συνόδου των Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, σήμερα Πέμπτη από τις 8 το πρωί μέχρι στις 10 το βράδυ απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων μπροστά από τον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων. Επίσης από τις 4 το απόγευμα και με αφορμή την επίσκεψη στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων επί της οδού Διονυσίου Φιλοσόφου, μπροστά από τη νότια πύλη του Κάστρου. Η απαγόρευση ισχύει μέχρι το τέλος της επίσκεψης στο Μουσείο.

http://www.proinoslogos.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon