Συνάντηση της κ Ε Σουράνη με τα μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Κορυτσά.

Δημοσιεύθηκε: 06/04/2017 10:47 Τελευταία Ενημέρωση: 06/04/2017 10:47 Από: Tachydromos

Η Πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα κ Ε Σουράνη, επισκέφτηκε την χθες στην Κορυτσά στα πλαίσια διάφορων δραστηριοτήτων που διοργανώνει η Πρεσβεία.

Με την ευκαιρία αυτή πραγματοποίησε και μια συνάντηση με το προεδρείο και τα μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Κορυτσάς με τους οποίους συνομίλησε με φιλική διάθεση. Ενδιαφέρθηκε να μάθει τα προβλήματα τους, και στο λόγο της επικεντρώθηκε στην ενότητα που πρέπει να επικρατήσει τους κόλπους της ομογένειας και ιδιαίτερα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ το οποίο αποτελεί το σπίτι όλων μας και ως συνέπεια θα πρέπει να το φροντίσουμε και όχι με το παραμικρό να βρούμε τρόπους να την γκρεμίσουμε.

Εκ μέρους της ομογένειας έλαβε το λόγο ο Μεταβατικός Πρόεδρος της Ομόνοιας κ Γρηγόρης Καραμέλος ο οποίος ευχαρίστησε την κ Ε. Σουράνη για την παρουσία της. Τόνισε την χαρά που δίνει στο καθένα από μας οι παρουσία της και φυσικά την ευχαρίστησε την ίδια για της πολύτιμες συμβουλές της.

Στην συνέχεια ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά κ Γ Αλαμάνος ο οποίος ήταν παρών, στην συνάντηση, ενημέρωσε όλα τα μέλη πως τελικά οι έλληνες της Κορυτσάς θα έχουν το δικό τους κοινό σπίτι. Η προξενική κατοικία όπου διέμεινε για κάποιο διάστημα και ο νομπελίστας ποιητής Γ Σεφέρης και σχεδόν θα κατέρρεε, θα ανακαινιστή και εκεί θα στεγαστεί το Ελληνικό Προξενείο εκτός όμως από αυτό το κτίριο θα έχει και άλλες λειτουργίες .

Στην είδηση αυτή όλοι χειροκρότησαν ενθουσιασμένα. Για την ανακαίνιση, ο Έλληνας φορολογούμενος δεν θα πληρώσει τίποτα το κόστος θα αναλάβουν ιδιώτες, επιχειρηματίες από την Ελλάδα, αλλά και ντόπιοι που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία, είτε με χρήματα είτε με οικοδομικά υλικά. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα.

Ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη και πολλές ευχαριστίες οι Έλληνες της Κορυτσάς, οφείλουν στον Γενικό Πρόξενος στην Κορυτσά κ Γ. Αλαμάνο, ο οποίος κυριολεκτικά τρέχει νυχθημερόν για τις υποθέσεις τους και τα αποτελέσματα φαίνονται σε πολλά επίπεδα.

http://www.pelasgoskoritsas.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon