Απέραντος θρήνος, 45 οι νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Δημοσιεύθηκε: 09/04/2017 16:08 Τελευταία Ενημέρωση: 09/04/2017 16:07 Από: Tachydromos

Στους 45 νεκρούς ανεβαίνει ο φόρος αίματος από τις σημερινές δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα της Αιγύπτου.

Νεώτερες πληροφορίες ανεβάζουν στους 45 τους ανθρώπους που έχασαν σήμερα τη ζωή τους στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που προέρχονται από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, 27 είναι τα θύματα της επίθεσης στην Τάντα και 18 είναι τα θύματα στην Αλεξάνδρεια.

09/04/2017 16:36 ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Ν. Κάτσικα Κάιρο, Egypt

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις σε δύο εκκλησίες των Κοπτών στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που ελέγχει (AMAQ).

Σήμερα ήταν Ματωμένη η Κυριακή των Βαΐων για τους Χριστιανούς της Αιγύπτου, καθώς δύο βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες Κοπτών στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια, κόστισαν την ζωή σε 36 ανθρώπους προς το παρόν. 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

ΕΔΩ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ

Στην πόλη Τάντα, κοντά στο Δέλτα του Νείλου μια βόμβα εξερράγη μέσα στην εκκλησία των Κοπτών, την ώρα της Θείας Λειτουργίας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 25 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10:00 μέσα στην κοπτική εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου) της Τάντα. Η στιγμή της έκρηξης καταγράφηκε σε βίντεο που τραβήχτηκε στο εσωτερικό της εκκλησίας. Ε

νώ η χορωδία του ναού ψάλλει, ξαφνικά χάνεται η εικόνα και ακούγεται ο εκκωφαντικός θόρυβος της βόμβας που εκρήγνυται. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του βίντεο από τις αρχές, το υλικό μεταδίδεται από μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου.

Λίγες ώρες αργότερα, δεύτερη έκρηξη σε εκκλησία Κοπτών στην Αίγυπτο, έγινε στην Αλεξάνδρεια, στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έξω από την εκκλησία ανατινάχθηκε ένας καμικάζι αυτοκτονίας, ενώ από την έκρηξη υπάρχουν τουλάχιστον 13 νεκροί και 66 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καμικάζι ήθελε να μπει μέσα στην εκκλησία, όπου βρίσκονταν δεκάδες πιστοί και να πραγματοποιήσει εκεί το σχέδιό του.

Όμως ένας αστυνομικός που βρισκόταν εκεί αντιλήφθηκε πως ήταν ύποπτος και τον εμπόδισε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και αυτός, όταν ο άντρας ανατινάχθηκε.

Μεταξύ των νεκρών συμπεριλαμβάνονται συνολικά τρεις αστυνομικοί, ένας από τους οποίους ήταν ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος της περιοχής Αταρίν.

Mignatiou.com

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon