Την Αλβανία επισκέπτεται τη Μεγάλη Παρασκευή ο Τζον Μακέιν

Δημοσιεύθηκε: 13/04/2017 21:30 Τελευταία Ενημέρωση: 13/04/2017 21:30 Από: Tachydromos

Στην Αλβανία αναμένεται τη Μεγάλη Παρασκευή ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν, πρόεδρος της Επιτροπής της Γερουσίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με αλβανικές εφημερίδες, το πρόγραμμα του Τζον Μακέιν συμπεριλαμβάνει μια σειρά συναντήσεων, με τον Αλβανό πρόεδρο Μπουγιάρ Νισάνι, τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, τον πρόεδρο της Βουλής Ιλίρ Μέτα, τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα, τον υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι και την υπουργό Άμυνας Μιμή Κοντέλι.

Τα αλβανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Μακέιν θα συζητήσει στα Τίρανα για την συνεργασία και τον ρόλο της Αλβανίας σε θέματα ασφάλειας, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, καθώς και την εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ.

Η επίσκεψη Μακέιν πραγματοποιείται σε περίοδο που στην χώρα επικρατεί πολιτική κρίση και ο Αμερικανός Γερουσιαστής, αναμένεται να μεταφέρει προς όλες τις πλευρές μήνυμα για διαλόγου.

Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί ο Τζον Μακέιν, ο οποίος τη Δευτέρα επισκέφθηκε τη Σερβία, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Αλεξάντερ Βούτσιτς, με τον οποίο συζήτησε για τις διμερείς σχέσεις. Επόμενοι σταθμοί του Μακέιν είναι τα Σκόπια, το Κόσσοβο και το Μαυροβούνιο.

Himara.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon