Ελληνοαλβανική «σύμπραξη» για τη μεταφορά ηρωίνης

Δημοσιεύθηκε: 14/04/2017 14:25 Τελευταία Ενημέρωση: 14/04/2017 14:24 Από: Tachydromos

Δυναμικά τελευταία κάνουν την εμφάνισή τους στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών, οι σκληρές ουσίες, οι οποίες στα διάφορα κυκλώματα αποφέρουν τεράστια οικονομικά οφέλη! Οι διακινητές επιχειρούν να κάνουν τις μεταφορές όσο πιο… διακριτικά μπορούν, έχοντας εφεύρει διάφορες πατέντες για να μην γίνουν αντιληπτοί και να φτάσει το εμπόρευμα στον προορισμό του.

Για την ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου η εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης τεράστιων ποσοτήτων χασίς, έχει γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, σημειώνοντας απανωτές επιτυχίες σε μια μάχη που δεν έχει τέλος. Χθες όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να βάλουν στο χέρι δυο διακινητές που μετέφεραν τρία κιλά ηρωίνη! Μια ποσότητα, που αν και φαίνεται μικρή, το κέρδος που αποφέρει όμως ξεπερνά τις 120.000 ευρώ!

Ελληνοαλβανική σύμπραξη!

Με... ελληνοαλβανική σύμπραξη επιχειρήθηκε η χθεσινή μεταφορά της ηρωίνης. Όμως οι άνδρες της Δίωξης Ηγουμενίτσας, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες που είχαν στην διάθεσή τους συνέλαβαν νωρίς το πρωί στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας έναν 32χρονο Αλβανό και έναν 37χρονο ημεδαπό.

Οι δυο άνδρες είχαν κρύψει στους αεραγωγούς στο χώρο του κινητήρα, έξι δέματα με ηρωίνη, συνολικού βάρους 3 κιλών και 162 γραμμαρίων, όμως τον τελικό λόγο είχε ο αστυνομικός σκύλος που συνέβαλε στον εντοπισμό των ναρκωτικών ουσιών.

Ο ένας δραπέτης

Μάλιστα, από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του Αλβανού δράστη προέκυψε ότι αυτός αναζητείτο από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθόσον είχε παραβιάσει άδεια που του είχε χορηγηθεί, από το Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Άλλες συλλήψεις

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:

  • Στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 4,8 γραμμαρίων.
  • Στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχε στο σπίτι του ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 239 γραμμαρίων.
  • Στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 33 κροτίδες.
  • Στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Proinoslogos.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon