Η ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα αρνείται σενάριο εφημερίδας για δολοφονία του ηγέτη της αντιπολίτευσης

Δημοσιεύθηκε: 14/04/2017 22:10 Τελευταία Ενημέρωση: 14/04/2017 22:10 Από: Tachydromos

Η ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα, διέψευσε σενάριο της εφημερίδας «Shekulli» για εμπλοκή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, στη φυσική εξόντωση του αρχηγού της αλβανικής αντιπολίτευσης, Λούζλιμ Μπάσα.

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χθες ότι ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουζλίμ Μπάσα, θα μπορούσε να γίνει στόχος μιας δολοφονικής απόπειρας διοργανωμένης στο εξωτερικό, προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην Αλβανία.

Σύμφωνα με το σενάριο, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (SHISH) είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών και την Εθνική Φρουρά να εντείνουν τα μέτρα ασφάλειας για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Η εφημερίδα «Shekulli» προχώρησε ακόμη περισσότερο, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από αυτό το σενάριο.

Όμως, η ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα αντέδρασε, χαρακτηρίζοντας την είδηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ως προσπάθεια δυσφήμισης που δεν βοηθά τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Η ρωσική πρεσβεία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Η πρεσβεία, με όλο το σεβασμό προς την εφημερίδα «Shekulli» και το προσωπικό της, σημειώνει με λύπη ότι η εφημερίδα στην περίπτωση αυτή έχει γίνει παρόμοια με τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία διαπνέονται από το μύθο για τη λεγόμενη «ρωσική απειλή» και προτιμά να βλέπει «το χέρι της Μόσχας» στα εκπληκτικά γεγονότα που συμβαίνουν.

Κατά τη άποψή μας, αυτό το άρθρο στην εφημερίδα «Shekulli» δηλώνει έλλειψη επαγγελματισμού και είναι ένα παράδειγμα της χειραγώγησης της κοινής γνώμης, καθώς και έλλειψη σεβασμού προς τους αναγνώστες».

«Τα κατασκευάσματα του είδους αυτού τα βλέπουμε ως απαράδεκτα και δεν ευνοούν την ανάπτυξη των ρωσο-αλβανικών σχέσεων.

Ελπίζουμε να επανορθώσει η εφημερίδα «Shekulli» κα να κάνει μια αντικειμενική ανάλυση της κατάστασης και να διατυπώσει μια κατάλληλη απάντηση σε αυτό το σχόλιο», σημειώνει η ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα.

(http://smarkos.blogspot.gr/

http://www.echedoros-a.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon