Πολιτικό θέατρο στην Αλβανία με τον νέο Πρόεδρο!

Δημοσιεύθηκε: 20/04/2017 18:09 Τελευταία Ενημέρωση: 20/04/2017 18:09 Από: Tachydromos

Είναι χειρότεροι και από εμάς τους Έλληνες στα πολιτικά παιχνίδια οι Αλβανοί γείτονες, καθώς το πολιτικό θέατρο του παραλόγου, σε αυτή τη συγκυρία με αντικείμενο την προεδρική εκλογή, είναι πολύ χειρότερο και από το ελληνικό.

Το Κοινοβούλιο της χώρας, χθες, δεν εξέλεξε πρόεδρο παρότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 84 βουλευτών στο 140 μελών Κοινοβούλιο, καθώς δεν «κατέβασε» υποψήφιο, διακηρύσσοντας μέσω του προέδρου της Βουλής Ιλίρ Μέτα, ότι με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει την πρόθεση διαβούλευσης με την αντιπολίτευση για μια συμφωνία για τον νέο πρόεδρο που πρέπει να είναι κοινής αποδοχής!

Το πρόβλημα είναι ότι η αντιπολίτευση μποϊκοτάρει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου από τα μέσα Φεβρουαρίου, ζητώντας την παράδοση της εξουσίας από τον Ράμα σε μια μεταβατική κυβέρνηση που θα διοργανώσει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές! Για σήμερα έχει προγραμματιστεί νέα σύνοδος της Βουλής με αντικείμενο την εκλογή νέου προέδρου.

Σύμφωνα με το αλβανικό Σύνταγμα, εάν δεν εκλεγεί πρόεδρος μετά από πέντε ψηφοφορίες, τότε το Κοινοβούλιο διαλύεται και προκηρύσσονται εκλογές. Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε αν μετράει ως ψηφοφορία το ότι δεν υπήρξε υποψήφιος, άρα δεν υπήρξε ψηφοφορία, σε έναν έμμεσο εκβιασμό του κυβερνώντος κόμματος στην αντιπολίτευση να επανέλθει στο Κοινοβούλιο!

Διότι εάν το Σύνταγμα είναι ασαφές σε αυτό το σημείο τότε θα συνεχιστεί το αδιέξοδο επ’ αόριστον, με την κυβέρνηση να κατηγορεί την αντιπολίτευση που άφησε τη χώρα χωρίς πρόεδρο. Μικρή η ζημιά, καθώς ο πρόεδρος είναι λίγο πολύ διακοσμητικό στοιχείο στο αλβανικό πολιτικό σύστημα.

Κι όλα αυτά στην Αλβανία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και επίδοξο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ διά των αλβανικών πληθυσμών απειλεί να αποσταθεροποιήσει τα Βαλκάνια, τα οποία απειλούνται από νέες συγκρούσεις.

http://www.defence-point.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon