Δελτία τύπου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και MEGA

Δημοσιεύθηκε: 21/04/2017 00:14 Τελευταία Ενημέρωση: 21/04/2017 00:14 Από: Tachydromos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

H ανακοίνωσης του ΕΕΜΜ-MEGA που φέρει ημερομηνία 17-04-2017, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σίγουρα ο συντάκτης της ή δεν ενημερώθηκε σωστά από τον κ. Κίτσο για τις πρωτοβουλίες – προτάσεις του Γενικού Πρόεδρου της Ομόνοιας ή σκοπίμως επιδιώκει την παραπλάνηση.

Επιφυλασσόμαστε να απαντήσουμε αναλυτικώς όταν το κρίνουμε γιατί κανένας δεν μπορεί να παίζει με την αγωνία και τη γενικευμένη απαίτηση των συμπατριωτών μας για την ένωση των ανεξάρτητων πολιτικών δυνάμεων της ΕΕΜ.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ MEGA

Μετά από την έκτακτη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου του Κόμματος όπου συζητήθηκαν οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και οι θέσεις του κόμματος σχετικά με τα πεπραγμένα, το Γενικό Προεδρείο συνεδριάζει σχεδόν επί καθημερινής βάσεως για να ανταποκριθεί καθώς πρέπει στις εξελίξεις αυτές.

Στην πρόσφατη σύσκεψη το Προεδρείο εστίασε ξανά τη συζήτηση στο θέμα των συμμαχιών σ’ αυτό τον εκλογικό αγώνα όπου μέχρι στιγμής αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης απέχουν, ενώ στην κεντρική Εφορευτική Επιτροπή έχουν εγγραφεί πάνω από 33 άλλα κόμματα τα οποία δε συμφωνούν με την αποχή.

Στη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, αλλά και του Προεδρείου ειπώθηκε από τον πρόεδρο του Κόμματος κ. Χρήστο Κίτσο ότι στις 09.02.2017 εστάλη γραπτή πρόταση προς τον αρχηγό του ΚΕΑΔ κύριο Βαγγέλη Ντούλε και προς τον Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας κύριο Λεωνίδα Παππά, για κοινή κάθοδο στις εκλογές με την καθαρή Συμμαχία των Ελλήνων χωρίς να ενταχθούμε σε καμία συμμαχία αλβανικών κομμάτων. Με τη συμμαχία αυτή διασφαλιζόταν η δημοκρατική ενότητα των Ελλήνων, αναβαθμιζόταν το πατριωτικό συναίσθημά τους και με ασφάλεια θα οδηγούμασταν στην καθαρή εκπροσώπηση στην αλβανική βουλή χωρίς τα δεκανίκια των αλβανικών κομμάτων. Δυστυχώς όμως δεν υπήρχε καμία θεσμική ανταπόκριση από το ΚΕΑΔ ούτε στα νομικά χρονικά περιθώρια, ούτε ακόμη σήμερα.

Σχετικά με τις αναφερόμενες προτάσεις του προέδρου της Ομόνοιας για εξ ολοκλήρου εξαίρεση του Κόμματος των Ελλήνων από τον εκλογικό αγώνα προσκομίζοντας μια θέση στη λίστα του ΔΚ της Αλβανίας, το προεδρείο έκρινε ότι αυτές δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη για μια πραγματική ένωση των Ελλήνων με ξεκάθαρους εθνικούς στόχους, αλλά εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο το χάσμα μεταξύ τους, γιατί αποκλείουν από την ένωση τους υπόλοιπους που ασπάζονται άλλες παρατάξεις.Η πραγματική Ένωση πρέπει να γίνει με όλους και όχι με μερικούς Έλληνες. Ξεκινώντας και από το γεγονός ότι οι στάσεις των δύο κομμάτων διίστανται σχετικά με τη συμμετοχή στις εκλογές όπου το Κόμμα των Ελλήνων συμμετέχει ενώ το ΚΕΑΔ απέχει, είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί και αυτή η «ανορθόδοξη» συνεργασία.

Το Κόμμα των Ελλήνων παραμένει σταθερό στις θέσεις του για σύμπραξη των Ελλήνων στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων μέσα από μια πραγματική σύμπνοια. Ασπάζεται διαρκώς με σαφήνεια την ιδέα της Ομόνοιας ως οργάνωση υπερκομματική και όλων των Ελλήνων και ενίσταται ρητά κατά των μεθοδεύσεων μερικών ατόμων ή ομάδων που θέλουν την οργάνωση αυτή υποχείριο των προσωπικών φιλοδοξιών και συμφερόντων τους.

Είναι υπέρ της συμμετοχής και του νόμιμου αγώνα για τα δίκαια του Ελληνισμού και όχι υπέρ της αποχής που μόνο αρνητικά αποτελέσματα επέφερε στην ιστορία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Ως ανεξάρτητος φορέας, το Κόμμα των Ελλήνων θα λάβει σε συνέχεια ομόφωνες αποφάσεις οι οποίες δε θα παρεκκλίνουν από τα συμφέροντα του Ελληνισμού ανεξάρτητα από τις συγκυρίες που επιβάλλονται.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon