Η ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα απειλείται, ζητάει βοήθεια υπηρεσιών από τη Μόσχα

Δημοσιεύθηκε: 26/04/2017 20:55 Τελευταία Ενημέρωση: 26/04/2017 20:55 Από: Tachydromos

Ο Ρώσος πρέσβης στα Τίρανα, Αλεξάντερ Καρπούσιν, απευθύνθηκε επίσημα στο Αλβανικό κράτος, προειδοποιώντας της αρχές ότι αισθάνεται απειλούμενος.

Η αλβανική Vision Plus, ανέφερε ότι ο Καρπούσιν εδώ και δύο εβδομάδες, απειλείται από μια ομάδα ισλαμιστών εξτρεμιστών από το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής πρεσβείας, η ομάδα αυτή παρακολουθεί το διαμέρισμα στο οποίο διαμένει, που βρίσκεται κοντά στη ρωσική πρεσβεία καθώς και όλες τις κινήσεις του διπλωματικού προσωπικού της αποστολής.

Ο Καρπούσιν έχει ενημερώσει το προσωπικό της πρεσβείας προκειμένου να αποφεύγουν τυχούσες συμμετοχές τους σε εκδηλώσεις και γενικά σε συγκεντρώσεις.

Διπλωματικές (αλβανικές) πηγές τόνισαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τις αξιώσεις περί απειλής του Ρώσου πρέσβη, αλλά ο ίδιος ο πρέσβης απευθύνθηκε στη Μόσχα προκειμένου να έρθουν στα Τίρανα μέλη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των απειλών που δέχεται.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το αίτημα της ρωσικής πρεσβείας προς τη Μόσχα, για προστασία από Ρώσους πράκτορες γίνεται κατά τη χρονική περίοδο που η Αλβανία ετοιμάζεται για τις 18ες βουλευτικές εκλογές.

http://www.echedoros-a.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon