Ο Μπάσα κατηγόρησε τον Ράμα για προσπάθεια εξαγοράς πολιτικού αρχηγού με 500 χιλ. ευρώ

Δημοσιεύθηκε: 02/05/2017 20:37 Τελευταία Ενημέρωση: 02/05/2017 20:35 Από: Tachydromos

Στις αλβανικές βουλευτικές εκλογές της 18ης Ιουνίου θα συμμετάσχουν 17 κόμματα, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση, Δημοκρατικό Κόμμα, και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που έχουν συνταχθεί στο πλευρό της, όπως το ΚΕΑΔ του Έλληνα μειονοτικού βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε, επιμένουν στην άρνησή τους για συμμετοχή στις εκλογές εάν πρώτα δεν παραιτηθεί από πρωθυπουργός ο Έντι Ράμα.

Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται να διεξαχθούν «καθαρές» εκλογές στην Αλβανία, επειδή ο Έντι Ράμα θα επιχειρήσει να νοθεύσει το αποτέλεσμα εξαγοράζοντας ψήφους με χρήματα που έχει στη διάθεσή του από παράνομες δραστηριότητες.

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, κατηγόρησε τον Έντι Ράμα ότι προσπάθησε να εξαγοράσει τη συμμετοχή στις εκλογές αρχηγού αντιπολιτευόμενου κόμματος, προσφέροντάς του 500.000 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα με ανάρτησή του στο Facebook υπογράμμισε ότι είναι σχεδόν βέβαιος πως το Δημοκρατικό Κόμμα, έστω και την ύστατη στιγμή, θα δηλώσει συμμετοχή στις εκλογές.

Απομένουν 48 ώρες, γράφει ο Ραμα, εντός των οποίων ο Μπάσα θα πρέπει να αποφασίσει: Ή μετέχει στις εκλογές ή το Δημοκρατικό Κόμμα αυτοκαταστρέφεται. Εξέφρασε επίσης την πολιτική του βούληση για διαπραγματεύσεις με το Δημοκρατικό Κόμμα στις 48 ώρες που απομένουν.

Η απάντηση Μπάσα ήταν άμεση. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης υπενθύμισε στον Έντι Ράμα ότι το Δημοκρατικό Κόμμα δεν είναι προς πώληση και τον κατηγόρησε ότι προσπάθησε να εξαγοράσει με 500 χιλ. ευρώ, Πρόεδρο αντιπολιτευόμενου Κόμματος, το οποίο δεν κατονόμασε, προκειμένου να μετάσχει στις εκλογές.

tribune.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon