Το ΜΕΓΚΑ … επί το έργον για το οποίο ιδρύθηκε

Δημοσιεύθηκε: 03/05/2017 07:58 Τελευταία Ενημέρωση: 03/05/2017 07:57 Από: Tachydromos

Όπως άλλωστε αναμενόταν, στα 17 συνολικά κόμματα που κατέθεσαν εντός της 29ης Απριλίου τους ονομαστικούς καταλόγους των υποψηφίων βουλευτών, είναι και το αποκαλούμενο κόμμα ΜΕΓΚΑ .

Το κόμμα αυτό, ένα κατασκεύασμα απλά αντι-ομονοιακό, αντι-κεαδίτικο, απέδειξε για άλλη μια φορά πως βασική του επιδίωξη είναι η εξυπηρέτηση των προπαγανδιστικών στόχων και συμφερόντων του αλβανικού κατεστημένου απέναντι στην εθνική ελληνική μειονότητα. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, ή εθελοτυφλεί, ή υπηρετεί ξένα προς τον Ελληνισμό συμφέροντα. Καθώς σε τέτοιου είδους θέματα φρονούμε πως δεν πρέπει να κάνουμε ούτε την πιο μικρή έκπτωση, οφείλουμε να επισημάνουμε τον πραγματικά αντεθνικό ρόλο που έχει κληθεί να παίξει το ΜΕΓΚΑ.

Το έχουμε κάνει για αρκετά χρόνια… κάποια στιγμή σταματήσαμε νομίζοντας πως απέναντι στην αλβανική εθνικιστική ρητορική θα αντιδρούσε στην πράξη και το Μεγκα. Στα λόγια όμως. Στην πράξη το κατασκεύασμα αυτό δεν άλλαξε καθόλου από την ημέρα που ιδρύθηκε ως αντίβαρο του ΚΕΑΔ. Αυτό αποδεικνύει ακόμα και η τελευταία κίνησή του: η συμμετοχή στις εκλογές της 18ης Ιουνίου και η κατάθεση χθες της λίστας των υποψηφίων βουλευτών.

Για το ΜΕΓΚΑ φαίνεται πως η δημοκρατία στην Αλβανία λειτουργάει άψογα, πως η κυβέρνηση του Ράμα 4 χρόνια τώρα έχει επιδείξει την πλέον καλύτερη στάση προς τη μειονότητα και τα προβλήματά της , πως η κυβέρνηση του Ράμα 4 χρόνια τώρα έχει επιδείξει την πλέον καλύτερη στάση απέναντι στην Ελλάδα και τον Ελληνισμό, πως η κυβέρνηση Ράμα δεν αρπάζει και δεν απαλλοτριώνει περιουσίες της μειονότητας, πως…πως…

Και αυτοί που το στηρίζουν και του συμπαραστέκονται ή και το ανέχονται , ειδικά στην Αθήνα, φαίνεται πως επικροτούν τις πολιτικές Ράμα απέναντι στη Μειονότητα και την Ελλάδα. Ορισμένων στην Αθήνα δεν τους καίγεται καρφί για το Ράμα και τις εθνικιστικές και αλυτρωτικές του βλέψεις, φτάνει να ικανοποιούν τον εγωισμό τους, βοηθώντας και προτρέποντας το Μέγκα να «σπάσει τα μουτρα» κάποιων που έχουν «μονοπωλήσει» την πολιτική ζωή της μειονότητας…

Για αυτό κι αυτή τη φορά το συμβούλεψαν να μην απέχει από τις εκλογές του Ιουνίου. Ως προς αυτό, κατά τις δικές μας πληροφορίες, για να συγκεντρώσουν τις 5 χιλιάδες υπογραφές (πράγμα δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο στον αποψιλωμένο από ψηφοφόρους Βούρκο) βόηθησαν κρατικοί και παρα-κρατικοί υπάλληλοι. Επίσης το συμβούλεψαν, αν είναι δυνατόν, να μπει και στη συμμαχία του Ράμα. Μέχρι στιγμής όμως, καθότι οι προθεσμίες για τις συμμαχίες έχουν περάσει, το ΜΕΓΚΑ θα κατέβει μόνο στις εκλογές του Ιουνίου. Μάλιστα ήδη έχει καταθέσει τα ονόματα και των υποψηφίων του.

Deropoli.com

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon