Στον εισαγγελέα Έλληνας μηχανικός για υπόθεση υποκλοπών και παρακολουθήσεων

Δημοσιεύθηκε: 08/05/2017 19:36 Τελευταία Ενημέρωση: 08/05/2017 19:36 Από: Tachydromos

Σάλος στο αστυνομικό ρεπορτάζ στα Τίρανα με τη σύλληψη του 52-χρόνου μηχανικού ηλεκτρονικών και ψηφιακών συστημάτων Ηλία Δραγούμη. Την Κυριακή το βράδυ όπως μεταδίδουν όλα τα ΜΜΕ στην Αλβανία, συνελήφθη στο Αεροδρόμιο Τιράνων (Ρίνας) καθώς στις ταξιδιωτικές του συσκευές βρέθηκε μηχάνημα ύποπτο για παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και υποκλοπών.

Αρχικά η ύπαρξη του μηχανήματος προκάλεσε την υποψία των ανδρών της ιδιωτικής υπηρεσίας ασφάλειας του Αεροδρομίου οι οποίοι κάλεσαν τις Αστυνομικές αρχές που συνέλαβαν τον Δραγούμη. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Τιράνων Ιουλιάν Ζόνια που έκρινε προφυλακιστέο το Δραγούμη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο έλληνας υπήκοος, μηχανικός Ηλίας Δραγούμης κατά τη διαδικασία ανάκρισης δήλωσε ότι βρέθηκε στα Τίρανα κατόπιν παραγγελίας εταιρίας κινητής τηλεφωνίας όπως ελέγξει και διαπιστώσει την ποιότητα σήματος της συγκεκριμένης εταιρίας. Από πλευράς της Εισαγγελίας γίνεται πλέον η διαδικασία επικοινωνίας με την εν λόγω εταιρία προκειμένου διαπιστωθεί η αλήθεια της κατάθεσης και οι ενέργειες του μηχανικού κατά την εκτέλεση της εργασίας.

Το ζήτημα παρακολουθήσεων έχει μετατραπεί σε εφιάλτη στην Αλβανία. Προ μηνών ξέσπασε πολιτικός σάλος όταν διέρρευσε ότι η Αστυνομική Διεύθυνση είχε ενοικιάσει από την Ιταλία μηχάνημα παρακολούθησης ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών τεχνολογίας. Οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης τότε έκαναν λόγο για υποκλοπές τόσο πολιτικών της όσο και βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης αλλά και ξένων διπλωματών. Μεταξύ των ονομάτων που ήταν στόχος της συγκεκριμένης παράτυπης και παράνομης διαδικασίας ήταν και ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες, σε μια εποχή μάλιστα που ασκούσε ιδιαίτερα αιχμηρή αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό Ράμα.

Πριν από ενάμιση μήνα επίσης στο Αεροδρόμιο του Ρίνας συνελήφθη Ισραηλινός ιδιωτικός ντέντεκτιβ με παρόμοιο υπολογιστή παρακολούθησης και ανάλυσης τηλεφωνικών συνακροάσεων. Η υπόθεση δεν έχει ακόμη διαλευκανθεί.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon