Το μικρούτσικο Mega… και συνειρμοί

Δημοσιεύθηκε: 09/05/2017 10:45 Τελευταία Ενημέρωση: 09/05/2017 10:45 Από: Tachydromos

Μπορεί ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες να κατήγγειλε δημοσίως πως δυτικοί διπλωματικοί υπάλληλοι της Κομισιόν να του υπέδειξαν «την ευκαιρία» ούτως ώστε να κατέβει στις εκλογές εν απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να λεηλατήσει ει δυνατόν την ψήφο του ΔΚ, το Mega όμως αδίστακτα κατέρχεται ώστε πρόσκαιρα και τυχοδιωκτικά να αρπάξει την ευκαιρία της απουσίας απ’ τη διαδικασία του ίδιου του ΚΕΑΔ!

Σε μια εκλογική αναμέτρηση φάρσα και κωμωδία όπως έχει αναλυθεί σε προηγούμενα, η οποία εν απουσία του ΔΚ και της αντιπολίτευσης γενικότερα, καταντά απλή ψηφοφορία όπως στα χρόνια του μονοκομματισμού, το Mega προσφέρθηκε χωρίς σοβαρότητα να γίνει πιόνι του Ράμα και του ΣΚ.

Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και τις λίστες των υποψηφίων για βουλευτές ανά την επικράτεια αποδεικνύοντας ότι παρά το όνομα που του έδωσαν – Mega – είναι κάτι πολύ μικρούτσικο. Όχι πολιτικά πράγμα για το οποίο επιβεβαιώνει ο περιφερειακός του χαρακτήρας και απήχηση. Όχι είναι και δομικά μικρό περισσότερο από ανέκδοτο. Οι λίστες είναι όλο κι όλο το συγγενολόι της «ηγετικής ομάδας». Πρόκειται για καταστάσεις γελοιότητας όπου προφανώς είναι μόνοι τους αλλά που η προπαγάνδα προσπαθεί και θα το κάνει πιο έντονο να εμπλέξει την ΕΕΜ. Κι εκεί θέλει προσοχή.

Στη διάσταση αυτή ας προσέξουμε τι ουσιαστικά επιδιώκουν οι περί του Ράμα μηχανισμοί. Προφανώς δεν έχουν την αυταπάτη ότι θα μεγαλώσουν αυτό το μικρούτσικο. Εξ άλλου όσο πιο μικρό είναι τόσο καλύτερα τους εξυπηρετεί. Θέλουν στην ουσία να αποδείξουν ότι η ΕΕΜ δεν δύναται να αντιλαμβάνεται τις ανθελληνικές πολιτικές που ακολουθεί και ότι επί το πλείστον μπορεί να χρησιμοποιήσει τη χειραγωγημένη μερίδα της ώστε να τη φέρει σε σύγκρουση και με την Αθήνα.

Θυμούνται στην περιοχή ότι στα χρόνια του κομουνιστικού απομονωτισμού όπου η Ελληνική κοινότητα εδώ όπως όλα ήταν κτήμα του κόμματος, μετά την επίσκεψη κλιμακίου της Ελληνικής Κυβέρνησης τη δεκαετία του ’80, όπου η Μελίνα Μερκούρη αντιδρώντας για την διαδρομή προς Βούρκο (είχαν αποκλείσει τη διέλευση από Χιμάρα) είχε προκαλέσει στη Λιβαδειά, είχαν στηθεί επιθεωρήσεις στα χωριά μας όπου επιδίωκαν να κοροϊδεύουν την τότε Υπουργό πολιτισμού της Ελλάδας. Ήθελαν έστω προπαγανδιστικά να δείξουν ότι η «Μειονότητα» (ελληνική και εθνική προφανώς ήταν όροι απαγορευμένοι) "ήταν ευτυχής στην αγκαλιά του κόμματος και του Ε.Χότζα" και "δεν είχε σχέση με τους μοναρχοφασίστες ‘Ελληνες".

Κάπως έτσι και τώρα: μια καινούργια επιθεώρηση – Mega μικρούτσικο – έρχεται να δημιουργήσει ανάλογες ψυχολογικές καταστάσεις. Εφόσον ο Ράμα έχει δημιουργήσει την ψύχωση ότι η Αθήνα στήνει την ανατροπή του, θέλει να διασκεδάσει εντυπώσεις ότι η ΕΕΜ δεν ακολουθεί. Και ναι μεν ως γνωστό το μερίδιο εκείνο που είναι ενταγμένο οργανικά και εκλογικά στο Κόμμα του κι εκείνο του Προέδρου της Δημοκρατίας ή στο Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά χρειάζεται το σενάριο και τη διείσδυση στο χώρο της αυτόνομης πολιτικής έκφρασης.

Μόνο που εφόσον όλη η διαδικασία είναι φάρσα και το κομμάτι – αυτό δλδ του κομπάρσου Mega μικρούτσικο είναι περισσότερο από γελοίο.

Τα προσωπεία έπεσαν και όσο να το θέλει ο Ράμα η ΕΕΜ έχει αντανακλαστικά και δύναται καταλάβει ότι η σύγκρουση με την Αθήνα προφανώς πρώτα δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες για την ίδια ένα όχι και χειρότερα στο αντίστροφο. Οι πολιτικές που εφαρμόζει εις βάρος του εδώ ελληνισμού τον οδηγούν σε σύγκρουση με την Αθήνα η οποία θέλει να προστατέψει τον εδώ ελληνισμό και την ιστορική του παρουσία στις πατρογονικές εστίες.

Αυτή τη διάσταση ας την προσέξουμε ιδιαίτερα. Όλα τα’ άλλα είναι λιγότερα και μικρότερα. Λιγότερο επουσιώδη. Οι δε μέντορες του Mega σε διάφορα κλιμάκια που βρίσκονται καλό είναι να ψάξουν τα επιχειρήματα που θα προσφέρουν στη γύμνια του μικρούτσικου Mega.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon