“Αθεράπευτα νοσταλγός της ιστορίας του Γένους”: Στη Μενεμένη ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Δημοσιεύθηκε: 09/05/2017 16:16 Τελευταία Ενημέρωση: 09/05/2017 16:16 Από: Tachydromos

Τρίτη μέρα της επίσκεψής του στην περιοχή της Σμύρνης και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρέθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στον ανακαινισμένο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, στη Μενεμένη.

«Αθεράπευτα νοσταλγός της ιστορίας του Γένους», ο Πατριάρχης λειτούργησε στον ναό παρέα με ορθοδόξους της περιοχής και ταξιδιώτες από την Ελλάδα, αλλά προπάντων, όπως χαρακτηριστικά είπε, «τους μαρτυρήσαντες προγόνους που νιώθουμε να μας αγγίζουν».

Ο κ. Βαρθολομαίος -που να σημειώσουμε ότι είναι η τρίτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που λειτουργεί στον ανακαινισμένο από τον τοπικό δήμο ναό- αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες αναγέννησης της χριστιανικής κοινότητας στην ιωνική γη, μέσα και από το ξαναζωντάνεμα παλιών ερειπωμένων ναών, «εδώ που έως και οι άψυχες πέτρες των οικοδομών συνεορτάζουν μαζί μας». Ο Πατριάρχης, που ολοκληρώνει αύριο την περιοδεία του με επίσκεψη στη χερσόνησο της Ερυθραίας, επανέλαβε ότι θα συνεχίσει τις επισκέψεις του στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, επισκέψεις που χαρακτήρισε «αντάμωμα με την ανάσταση στα αιματόβρεκτα χώματα της Ιωνίας».

Στη θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου παραβρέθηκε και η σύζυγος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Βλασία Παυλοπούλου.

Πηγή: mignatiou.com

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon