Γιάννινα- Κακαβιά... Πύλη στα Βαλκάνια αναζητά χρηματοδότηση... Στο επίκεντρο του Φόρουμ

Δημοσιεύθηκε: 12/05/2017 11:30 Τελευταία Ενημέρωση: 12/05/2017 11:30 Από: Tachydromos

Γιάννινα- Κακαβιά... Ένας δρόμος στα σχέδια, ένας δρόμος όμως που μπορεί να ενώσει τα δυτικά Βαλκάνια... Η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου οδικού άξονα ήταν αυτή που αναδείχθηκε κατά την διάρκεια των εργασιών του Φόρουμ Ιονίου και Αδριατικής που έφερε τα Γιάννινα στο επίκεντρο των Βαλκανίων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, καλλιέργησε νέες ελπίδες για την κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού άξονα, χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσει την πιο κρίσιμη απάντηση, να προσδιορίσει δηλαδή την χρηματοδοτική πηγή!!

Αφορίζοντας το παρελθόν και κάνοντας λόγο για ελλιπή σχεδιασμό έσπευσε να συμπληρώσει ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ο τρόπος για την χρηματοδότηση του οδικού άξονα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει προτείνει την χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα "Συνδέοντας την Ευρώπη" ενώ ο Υπουργός Υποδομών - ο πλέον αρμόδιος- μέσα σε σύντομα χρονικό διάστημα, είχε κάνει εντελώς αντικρούομενες δηλώσεις στα Γιάννινα. Στα τέλη του έτους είχε μιλήσει για έργο που δεν έχει ώριμες μελέτες, ενώ δύο μήνες αργότερα υποστήριζε ότι το έργο έχει μελετητική ωριμότητα και θα περιληφθεί στο πακέτο για χρηματοδότηση από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης από το βήμα των εργασιών στο Φορουμ, χαρακτήρισε αδήριτη ανάγκη την ολοκλήρωση των μεταφορικών και ενεργειακών υποδομών στην περιοχή, κάνοντας ειδική μνεία στον άξονα Ιωαννίνων Κακαβιάς.

Προτεραιότητα, όπως υπογράμμισε, είναι οι κάθετες οδικές συνδέσεις της Ηπείρου με το διευρωπαϊκό δίκτυο και κυρίως ο άξονας Ιόνια οδός - Κακαβιά (Αλβανικά σύνορα), ο οποίος αποτελεί τμήμα του πυρήνα του Blue Motorway των δυτικών Βαλκανίων (άξονας Ιωάννινα- Δυρράχιο- Μπάρι- Τεργέστη), ως επίσης και η σύνδεση των λιμένων Ηγουμενίτσας- Τεργέστης.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon