Λαιμαργία και Κώτσος οδηγούν στον Εισαγγελέα και τον Γιωργάκη Γκόρο της Χιμάρας

Δημοσιεύθηκε: 13/05/2017 10:38 Τελευταία Ενημέρωση: 13/05/2017 10:37 Από: Tachydromos

Νέο σκάνδαλο διαφθοράς και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αφορά και πάλι ένα Δήμο ειδικού ενδιαφέροντος αν όχι παραπάνω απ’ αυτόν στους Αγίους Σαράντα. Πρόκειται για το Δήμο Χιμάρας όπου τα πράγματα δείχνουν να είναι το ίδιο αν όχι χειρότερα. Ανεξέλεγκτοι στην ανεγκράτεια τους οι σοσιαλιστές τοπικοί άρχοντες και πιστοί υπηρέτες των «μαστόρων» της διαφθοράς με τα δημόσια έργα Ράμα – Κοκεδήμα. Μόνο που όταν τσακώνονται οι ελέφαντες την πληρώνουν τα βατράχια λέει μια αφρικάνικη παροιμία που γνωρίζουν καλά τα παιχνίδια της ζούγκλας…

Τι ακριβώς συμβαίνει; Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η Έκθεση του Ανωτάτου Ελεγκτικού του Κράτους Οργάνου που αφορά τα συμπεράσματα διαδικασίας ελέγχου στο Δήμο Χιμάρας για την περίοδο 2015-2016. Λαβράκι και πάλι με τα δημόσια έργα και πάλι πολύ δουλειά για την Εισαγγελία.

Αδιαφάνεια στη διαδικασία συγκρότησης των επιτροπών που συντάσσουν τα απαιτούμενα για δημοπρασία ώστε να φωτογραφίζονται οι ανάδοχες εταιρίες και επιπλέον ανάμειξη της επιτροπής εξέτασης των προσφορών σε πλήρη αντίθεση με το νόμο. Και εφ όσον ο απόλυτος του Δήμου αφέντης, το τσιράκι του Κώτσο, Γιωργάκης Γκόρος, όριζε τις στημένες δημοπρασίες εξανάγκαζε μετά τους αρμοδίους υπαλλήλους του Δήμου σε παραλαβή έργων χωρίς προδιαγραφές, χωρίς νομότυπες διαδικασίες και ούτε καν συμπλήρωση σχετικών δικαιολογητικών…

Ήταν τέτοια η ενθάρρυνση που τους γίνονταν απ’ τον big boss που δεν υπολόγιζαν ούτε συνέπειες του νόμου. Μόνο που το αφεντικό έκανε τα έργα που ήθελε δηλαδή την παραλιακή λεωφόρο στο Κηπαρό για να εξυπηρετηθεί η ξενοδοχειακή του μονάδα όπως επίσης και το υδραγωγείο στην Παλάσσα για να υδροδοτηθούν οι αυθαίρετες ξενοδοχειακές υποδομές… έβγαλε βέβαια και μερικά καλά εκατομμύρια εφόσον το δίκτυο των ανάδοχων εταιριών όπως και στους Αγ. Σαράντα συνδέεται μαζί του με χίλια νήματα… και στο τέλος ίσως κάποιοι πληρώσουν τη νύφη.

Πολλά εκατομμύρια ζημιά που έχουν προκύψει στα δημόσια ταμεία στέλνουν στον Εισαγγελέα το Δήμαρχο Γιώργο Γκόρο και ακόμη 6 υπαλλήλους απ’ το λογιστήριο, την πολεοδομία, το χωροταξικό έλεγχο και τις δημοτικές υποδομές. Για πλέον των 9 έργων που έχουν εκτελεστεί εκεί δηλαδή το σύνολο σχεδόν τον βαρύγδουπων αναπτυξιακών παρεμβάσεων του Ράμα γίνονταν με παράνομες διαδικασίες αλλά για «αγαθό» σκοπό… ζεστό χρήμα για τα «αφεντικά της Χιμάρας».

Έτσι λοιπόν εξηγούνται πολλά πράγματα. Το μίσος του Κοκεδήμα για το ΚΕΑΔ. Δεν ήθελε τέτοια εμπόδια στο δρόμο του. Αλλά και η μετέπειτα διαδικασία των εκλογών του 2015 στόχευε ακριβώς να κρύβει το όργιο αυτό με το δημόσιο χρήμα. Ανέβαζαν αλλού τους τόνους τόσο για να παραπλανούν την κοινή γνώμη όσο και για να δικαιολογηθούν ότι παρότι που είναι κοινοί κλέφτες εξυπηρετούν εν τούτοις τους «εθνικούς σκοπούς» μη διείσδυσης των ελλήνων στην περιοχή.

Τσιράκια του Ράμα και του Κοκεδήμα που ενώ παίζουν ακόμη πιο επικίνδυνα παιχνίδια με την ακίνητη περιουσία πιάστηκαν στη φάκα για μικρότερης σημασίας πράγματα. Εξ άλλου οι λυκοφιλίες αυτό το χαρακτηριστικό έχουν. Κυνηγούν όλοι μαζί και μόλις πιάσουν το θύμα ξεσκίζονται μεταξύ τους. Ας λένε ότι κόρακας δεν βγάζει κοράκου μάτι. Κάπου – κάπου το βγάζει.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon