«Πλημμύρισε» η Ήπειρος από Αλβανικό χασίς!

Δημοσιεύθηκε: 18/05/2017 14:30 Τελευταία Ενημέρωση: 18/05/2017 14:30 Από: Tachydromos

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο πόλεμος που έχει κηρύξει η τοπική ΕΛ.ΑΣ. με τους διακινητές χασίς, που από την Αλβανία, μέσω της Ηπείρου, επιχειρούν να τα διοχετεύσουν στο εσωτερικό της χώρας μας.

Τα αποτελέσματα των αστυνομικών επιχειρήσεων, παρά τις όποιες αντιξοότητες αντιμετωπίζει το Σώμα, είναι εντυπωσιακά, αφού από την αρχή της χρονιάς έχουν κατασχεθεί αρκετοί τόνοι χασίς, καταφέρνοντας καίρια χτυπήματα στα κυκλώματα του θανάτου. Βέβαια, τα καθημερινά σχεδόν περιστατικά αποδεικνύουν ότι αυτή η μάχη δεν έχει τέλος, παρά τις επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. Η παραγωγή χασίς από την γειτονική Αλβανία φέτος έχει χτυπήσει κόκκινο (!), γι’ αυτό και οι έμποροι με κάθε τρόπο προσπαθούν να το προωθήσουν στην υπόλοιπη Ευρώπη μέσω Ιταλίας και Ελλάδος. Σε δυο μέρες λοιπόν οι αστυνομικοί μας κατέσχεσαν, άλλα 250 κιλά χασίς και συνέλαβαν έναν Αλβανό.

Στο Καλπάκι

Η μεγαλύτερη ποσότητα κατασχέθηκε στο Καλπάκι όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνέλαβαν έναν 42χρονο Αλβανό κατηγορούμενο για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν φορτηγό αυτοκίνητο - επικαθήμενο με αλβανικές πινακίδες κυκλοφορίας και κατά τον έλεγχο βρήκαν στις μπαγκαζιέρες του ψυγείου του επικαθήμενου οκτώ ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν 196 ανισοβαρείς συσκευασίες-πακέτα με κάνναβη, συνολικού βάρους 207 κιλών και 190 γραμμαρίων. Επιπλέον, κατασχέθηκε το φορτηγό, ιδιοκτησίας αλβανικής εταιρείας μεταφορών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη. Ο συλληφθείς επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Καταδίωξη στην Εγνατία

Η δεύτερη αστυνομική επιχείρηση ήταν πιο επεισοδιακή, με καταδίωξη στην Εγνατία Οδό.
Στο ύψος του Μαλακασίου εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και αφού ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και διέφυγε πεζός. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στο πορτ-μπαγκάζ του οχήματος, υπήρχαν δυο σάκοι με 26 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 43 κιλών και 380 γραμμαρίων. Επιπρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί τον Απρίλιο από το Περιστέρι Αττικής. Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

http://www.proinoslogos.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon