Μετά τη συμφωνία Ράμα-Μπάσια: Το ΚΕΑΔ οφείλει να βάλει μπρος τις μηχανές των εκλογών

Δημοσιεύθηκε: 19/05/2017 14:35 Τελευταία Ενημέρωση: 19/05/2017 14:33 Από: Tachydromos

Μετά τα μεσάνυχτα βγήκε άσπρος καπνός από τη Βουλή όπου Ράμα και Μπάσια σε μια τετ α τετ συνάντηση τα βρήκαν για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Η βάση για τη συμφωνία είναι το η πρόταση -πακέτο «Μακαλιστερ», την οποία κατά κάποιο τρόπο επέβαλλε στους δυο ηγέτες ο βοηθός αμερικανού υφυπεξ Hoyt Brian Yee πριν από δυο ημέρες.

Αν και ακόμα δεν έγινε καμία ανακοίνωση για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εκλογές αναβάλλονται, με την πιο πιθανή ημερομηνία τη 16η Ιουλίου. Με μια πρώτη ανάγνωση η συμφωνία δείχνει να είναι η πρώτη «νίκη» της αντιπολίτευσης, πρώτα-πρώτα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Λ. Μπάσια,αλλά και των άλλων μικρών κομμάτων που με επιμονή και θυσίες τον ακολούθησαν στη μάχη αυτή για ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές.

Μέσα σ΄αυτά τα κόμματα είναι και το ΚΕΑΔ, που ιστορικά αλλά και στην πράξη αποτελεί τον πολιτικό εκπρόσωπο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην αλβανική πολιτική ζωή. Η ενεργή συμμετοχή του ΚΕΑΔ και του προέδρου του κ. Β. Ντούλε σε όλες τις πολιτικές διεργασίες του προηγούμενου διαστήματος αφενός έχει ανεβάσει τις μετοχές στο πολιτικό-εκλογικό παιχνίδι, αφετέρου όμως έχει μουδιάσει κάπως τις κομματικές δομές στη βάση. Εξ αυτού το ΚΕΑΔ οφείλει επειγόντως να ανασυνταχθεί το συντομότερο δυνατόν και να βάλει μπρος τις μηχανές των εκλογών.

http://www.deropoli.com/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon