Επίσκεψη του αρχιεπισκόπου Αλβανίας στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Δημοσιεύθηκε: 24/05/2017 16:50 Τελευταία Ενημέρωση: 24/05/2017 16:50 Από: Tachydromos

Εφαλτήριο περαιτέρω συνεργασίας στα ζητήματα εκπαίδευσης του αγροδιατροφικού τομέα, αποτέλεσε η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιου στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Οι δύο πλευρές έχουν ήδη υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας, με το οποίο η Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής έχει αναλάβει να συμπράξει με την Αρχιεπισκοπή στον σχεδιασμό, την οργάνωση και την εφαρμογή σειράς προγραμμάτων. Η αρχή θα γίνει από απλά εκπαιδευτικά σεμινάρια σε ποικιλία θεμάτων, σε σύγχρονες γεωργικές πρακτικές και στο μέλλον προγραμμάτων διετών μεταλυκειακών σπουδών. Μάλιστα οι πρώτοι σπουδαστές αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα τον Σεπτέμβριο του 2017.

«Επιλέξαμε την Αμερικανική Γεωργική Σχολή ως στρατηγικό συνεργάτη για το διετές μεταλυκειακό πρόγραμμα επειδή έχουμε μία τάση να διαλέγουμε τον… καλύτερο. Ξέρουμε ότι η Αμερικανική Γεωργική Σχολή βρίσκεται στην πρωτοπορία σε ότι αφορά τον αγροδιατροφικό τομέα. Συνεπώς για εμάς ήταν ένα ΄όνειρο' για να έχουμε αυτή τη σχέση με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή», ανέφερε ο κκ Αναστάσιος, χαρακτήρισε μάλιστα «τεράστια ανάγκη» τη δημιουργία των συγκεκριμένων προγραμμάτων καθώς στην Αλβανία «η γη είναι παραμελημένη» και η ενασχόληση μαζί της θεωρείται «υποτιμημένη».

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Δρ. Πάνος Κανέλλης η διοίκηση της σχολής αποφάσισε να χορηγήσει δύο πλήρεις τριετείς υποτροφίες (μία για τον αγροτικό και μία για τον διατροφικό κλάδο) στο προπτυχιακό τμήμα του Perrotis College σε μαθητές που θα επιλέξει η ίδια η Αρχιεπισκοπή.

«Με την επίσκεψή σας στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή μας κάνατε διαφορετικούς ανθρώπους. Μας φέρατε τα δώρα της αγάπης, της ευλογίας και του Χριστού. Η Σχολή θα σας θυμάται πάντοτε», τόνισε ο Δρ. Κανέλλης. Επίσης, ανακοίνωσε ότι για τις ανάγκες της μεταλαμπάδευσης γνώσης και πρακτικών στα ζητήματα της εκπαίδευσης του αγροδιατροφικού τομέα έχει ήδη συσταθεί ολιγομελής ομάδα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, τα μέλη της οποίας θα συνεργαστούν στενά με εκείνα της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή (από την Παρασκευή 19 Μαΐου έως τη Δευτέρα 22 Μαΐου) είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις, να συναντήσει τη διοίκηση και το εκπαιδευτικό προσωπικό και φυσικά να συνομιλήσει με μαθητές της Σχολής και σπουδαστές του Perrotis College. Μεταξύ άλλων το πρωινό του Σαββάτου, περπάτησε στον ελαιώνα «Τσάτσου», ενημερώθηκε για το οινοποιείο και το σαλιγκαροτροφείο κι είδε από κοντά τα εκπαιδευτικά θερμοκήπια των μαθητών. «Είναι από τις καλύτερες εγκαταστάσεις που έχω δει. Τέτοια σχολεία δεν συναντάς συχνά. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο στην Ελλάδα», σχολίασε ο κκ Αναστάσιος.

Τον κ. Αναστάσιο συνόδευαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και ο Ιεροδιάκονος Σπυρίδωνας Τοπάντζα. Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Μακαριωτάτου αποτελεί ανταπόδοση εκείνης που είχε κάνει ο Δρ. Πάνος Κανέλλης τον Αύγουστο του 2016, στο πλαίσιο της συνεργασίας για το μεταλυκειακό πρόγραμμα. Υπεύθυνος του προγράμματος συνεργασίας από πλευράς της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι ο Κοσμήτορας της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Δρ. Ευάγγελος Βέργος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon