Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, επίτιμος προσκεκλημένος στην επέτειο του Πανεπιστημίου Αθηνών

Δημοσιεύθηκε: 26/05/2017 16:44 Τελευταία Ενημέρωση: 26/05/2017 16:42 Από: Tachydromos

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που διεξάγει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα πλαίσια των 180 χρόνων από την ίδρυσή του, προσεκλήθη να μιλήσει ως τιμώμενο πρόσωπο ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος. Πρόκειται για μια συγκινητική και γεμάτη αναμνήσεις επιστροφή στο Πανεπιστήμιο που όχι μόνο φοίτησε και πήρε πτυχίο, αλλά και που έδωσε μάθημα στις αίθουσές του και που συνείσφερε επί δεκαετίες με τις μελέτες στην επιστήμη της Θεολογίας.

Γεμάτη νόημα γι αυτό το γεγονός ήταν η εισαγωγική ομιλία του Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής, κ. Απόστολου Β. Νικολαήδη: «Κορυφαίες Προσωπικότητες της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών», εκ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είναι άξια προσωπικότητα.

Η δραστηριότητα έλαβε χώρα στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου. Την έναρξη έκανε ο Πρύτανης, ο Καθηγ. Ναπολέων Ν. Μαραβέγιας, ο οποίος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο. Η τιμητική δραστηριότητα για τα 180 χρόνια από την ίδρυση ( η Θεολογική Σχολή ήταν η πρώτη και αποτέλεσε τον πυρήνα εξέλιξης του Πανεπιστημίου), διεξήχθη σε μια μέρα ιδιαίτερα σημαντική για την Ορθόδοξη Εκκλησία και τη βυζαντινή ιεραποστολή, στις 11 Μαίου, που τιμάται η μνήμη των μεγάλων και πεφωτισμένων ιεραποστόλων των σλαβικών λαών, του Αγίου Κυρίλλου και του Αγίου Μεθόδιου.

Ο Αρχιεπίσκοπος, πρόθυμος ιεραπόστολος των ημερών μας και οικουμενικό παράδειγμα, εισηγήθηκε της συμβολικής και γεμάτης νόημα ομιλίας με θέμα: «Από τη Θεολογική Σχολή της Αθήνας σε καθοριστική ιεραποστολή: Αφρική – Αλβανία». Όχι μόνο τιμήθηκε το Πανεπιστήμιο και η Θεολογική Σχολή, αλλά και επισημάνθηκε η ιδέα της σύνδεσης της ακαδημαϊκής γνώσης με την πραγματική πνευματική δραστηριότητα, πράγμα για το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, σύμφωνα με ομολογίες των διεθνών προσωπικοτήτων, συνθέτει ενιαίο παράδειγμα.

http://orthodoxalbania.org/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon