Ελληνοαλβανική σπείρα εισήγαγε χασίς, το τυποποιούσε και το εξήγαγε!

Δημοσιεύθηκε: 27/05/2017 14:36 Τελευταία Ενημέρωση: 27/05/2017 14:36 Από: Tachydromos

Ένα καίριο χτύπημα στα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών που δρουν στην περιοχή μας, κατάφερε η Αστυνομία, μετά από πολύμηνη έρευνα και οργανωμένη επιχείρηση, συλλαμβάνοντας στα Γιάννενα πέντε μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εισήγαγε χασίς από την Αλβανία, το τυποποιούσε και το διακινούσε σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι η εξάρθρωση της εν λόγω σπείρας συσχετίζεται με πέντε ακόμη υποθέσεις κατά την διάρκεια των οποίων κατασχέθηκε συνολικά ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης άνω των 654 κιλών!

Η επιχείρηση στήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ιωαννίνων συνέλαβαν πέντε άτομα, έναν 49χρονο Αλβανό και τέσσερις ημεδαπούς, εκ των οποίων τρείς άνδρες ηλικίας 46, 57 και 60 ετών και μία 57χρονη γυναίκα, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Επιπλέον, έχουν ταυτοποιηθεί τρείς συνεργοί τους, ηλικίας 24, 45 και 60 ετών, επίσης μέλη της σπείρας. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται 17 άτομα εκ των οποίων εννέα, ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης!

Ο τρόπος δράσης

Τα μέλη του κυκλώματος, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. δρούσαν έχοντας διακριτούς ρόλους. Ειδικότερα, κάποια από τα μέλη ήταν επιφορτισμένα με την εισαγωγή των ναρκωτικών από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, άλλα με την τυποποίηση, ενώ τα υπόλοιπα είχαν αναλάβει την απόκρυψη των ναρκωτικών σε τροχόσπιτο σε περιοχή των Ιωαννίνων. Από έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες με 89 κιλά και 50 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και 150 γραμμάρια χασισέλαιου. Ακόμη, κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των -12.270- ευρώ
  • Τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • Ένα τροχόσπιτο
  • Ένα κυνηγετικό όπλο
  • Ένα αεροβόλο
  • Ένα καταγραφικό μηχάνημα με τρείς κάμερες
  • Υλικά τυποποίησης και συσκευασίας
  • Δώδεκα συσκευές κινητών τηλεφώνων.
Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon