Σταυρώστε τον πατριώτη Αντρέα Μάρτο (προεκλογικό άρθρο)

Δημοσιεύθηκε: 28/05/2017 16:36 Τελευταία Ενημέρωση: 28/05/2017 16:36 Από: Tachydromos

Με αφορμή τις αλβανικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο, νιώσαμε την ηθική υποχρέωση να ετοιμάσουμε ένα άρθρο για να προμοτάρουμε την υποψηφιότητα του πατριώτη πάνω απ' όλα Αντρέα Μάρτου που είναι υποψήφιος με το Σοσιαλιστικό κόμμα στην περιφέρεια Αυλώνας.

Το τελευταίο κατόρθωμα του ήταν το 2014 όταν υπερψήφισε την νέα διοικητική διαίρεση στην Αλβανία, την στιγμή που είχε εκλεχθεί βουλευτής ως μέλος του ΚΕΑΔ που είχε ενταχθεί σε εκλόγιμη θέση στην λίστα του Σοσιαλιστικού κόμματος. Όταν ήρθε η κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας συντάχθηκε με την γραμμή του Σοσιαλιστικού κόμματος και άφησε μόνο του τον Βαγγέλη Ντούλε τον οποίο μέχρι τελευταία στιγμή διαβεβαίωνε πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Αυτά όμως είναι φρέσκα κουλούρια και το πιθανότερο είναι οι περισσότεροι ακόμη να τα θυμάστε. Ας πάμε λίγο πιο πίσω στο μακρινό 1998 όπου ο Μάρτος ήταν αναπληρωτής υπουργός παιδείας επί ΣΚ. Τότε η κοινότητα της Χιμάρας (και όχι μόνο) επιθυμούσε διακαώς την επαναλειτουργία του ελληνικού σχολείου το οποίο είχε κλείσει επί Χότζα. Οι επιστολές των κατοίκων όμως κατέληγαν στον έτερο Χότζα, τον Μάρτο, ο οποίος κουρασμένος από τα αιτήματα των Χιμαραίων απηύδησε και αποφάσισε να στείλει έγγραφη αρνητική απάντηση την οποία θα ζήλευε ακόμα και ο Ενβέρης.

Σας παραθέτουμε την απάντηση του μεταφρασμένη στα Ελληνικά.

«Σχετικά με το αίτημα σας και μερικών κατοίκων της πόλης της Χιμάρας προς το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών με ημερομηνία 16-7-1998 σας διευκρινίζουμε. Το αίτημα σας για το άνοιγμα πρώτης τάξης στην ελληνική γλώσσα στην πόλη της Χιμάρας δεν στηρίζεται σε καμία απόφαση ή διάταγμα του Υπουργικού Συμβουλίου. Στην Χιμάρα και στα άλλα γειτονικά παραλιακά χωριά δεν υπήρξε ελληνική μειονότητα και κατά συνέπεια ούτε ελληνικό σχολείο στην ελληνική γλώσσα Η ένταξη της ελληνικής ως ξένης γλώσσας επιλογής για την εκπλήρωση του αιτήματος μερικών μειονοτικών με διαμονή στη Χιμάρα, παραμένει στα υπόψη για το μέλλον».

Παρόλα αυτά ο Μάρτος συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του πατριώτη και δίνει το παρόν σε κάθε εκδήλωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και φυσικά δεν του λέει και κανείς τίποτα ούτε καν αυτοί που κάποτε ως απλά μέλη του ΓΣ ζητούσαν μέσω άρθρων στο διαδίκτυο από τον τότε πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Βασίλη Μπολάνο να τον διαγράψει...

Himara.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon