Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο:Νεοδημοκράτες ή νεοκομμουνιστές;

Δημοσιεύθηκε: 31/05/2017 22:09 Τελευταία Ενημέρωση: 31/05/2017 22:09 Από: Tachydromos

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από τα προσχήματα και ας μη αναλωνόμαστε σε κουραστικές αμπελοφιλοσοφίες. Οι επικείμενες εκλογές στην Αλβανία μας έχουν βάλει εμάς τους Βορειοηπειρώτες μπροστά σε ένα δίλημμα ξεκάθαρο: Ψηφίζουμε τον νεοδημοκράτη Μπάσα ή τον νεοκομμουνιστή Ράμα. Όλα τα άλλα είναι ανεμομαζώματα και διαβολοσκορπίσματα.

Το MEGA του Κίτσιου, το οποίο κατέβασαν δήθεν ανεξάρτητο σ’ αυτές τις εκλογές, αλλά που προκύπτει πολλαπλώς εξαρτημένο, έχει συνδέσει την πολιτική και εκλογική του επιβίωση με το άρμα του Ράμα, του νεοκομμουνιστή που επαγγέλλεται ότι βρίσκεται πέρα από τη δεξιά και την αριστερά, αλλά που κοιμάται Λένιν και ξημερώνει Στάλιν.

Το ΚΕΑΔ του Ντούλε, το οποίο κατεβαίνει δήθεν εξαρτημένο σ’ αυτές τις εκλογές, αλλά που προκύπτει πολλαπλώς ανεξάρτητο, χάρη στην πολιτική εμπειρία του ηγέτη του, έχει εξασφαλίσει την πολιτική και εκλογική του επιβίωση με το άρμα του νεοδημοκράτη Μπάσα που επαγγέλλεται τη Νέα Δημοκρατία στη χώρα, δυτικοσπουδαγμένος και ελευθερωμένος από τα βαρίδια της διακυβέρνησης Μπερίσα, πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές, τους οποίους δεν έχει συμπεριλάβει ούτε καν στη λίστα υποψηφίων.

Άρα, Δημοκρατικό Κόμμα ή Σοσιαλιστικό Κόμμα; Ράμα ή Μπάσα;

Ποιος είναι ο Ράμα για τους Βορειοηπειρώτες; Τέσσερα χρόνια επικεφαλής της κυβέρνησης, κατάφερε να προκαλέσει πολλές πληγές στο κουφάρι των Βορειοηπειρωτών. Με έντονη την αλαζονεία του έχει συμπεριφερθεί εχθρικά και προσβλητικά. Διοικητική διαίρεση, εκατό τοις εκατό δικής του εμπνεύσεως, έχει πλήξει τη γνησιότητα και τη δημογραφική καθαρότητα των περιοχών όπου οι Βορειοηπειρώτες βιώνουν ιστορικά. Τα χωριά εγκαταλειμμένα στο έλεος των κλεφτών, οι οποίοι και όταν πιάνονται επιτόπου, δεν οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Η περιουσιακή αποψίλωση να συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς και οι παραλίες και οι λειβαδικές εκτάσεις να δίνονται σε αλλόθρησκους που προκύπτουν από το πουθενά και δεν έχουν καμιά σχέση με τις εν λόγω περιουσίες. Παιδεία με σχολικά εγχειρίδια με εθνικιστικές αναφορές και με οράματα μεγάλης ή φυσικής Αλβανίας. Οι επενδύσεις στο χώρο μας απούσες, αν εξαιρέσουμε καμιά προεκλογική εξόρμηση. Βεβήλωση των εθνικών συμβόλων μας επανειλημμένως και οι βεβηλωτές να φωτογραφίζονται με λάφυρα τα ξεσκισμένα ή καμένα λάβαρα, ενώ το κράτος να τους ανέχεται. Κατεδάφιση και βεβήλωση των ιερών χώρων μας, όπως στην περίπτωση του ναού του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες κτλ. Ο ίδιος ο Ράμα, ο οποίος έχει δέσει το άρμα του με την πολιτική Ερντογκάν, έχει κάνει χρήση αρκετές φορές του βήματος της Αλβανικής Βουλής να επιτεθεί κατά της Ελλάδας και του Ελληνικού Έθνους, πότε προβάλλοντας θέμα Τσάμηδων, πότε κατακεραυνώνοντας τη Συμφωνία για τη Θαλάσσια ΑΟΖ και πότε προβάλλοντας φωτογραφίες με τζαμί στον ίδιο τον Παρθενώνα. Ας αναφέρουμε ότι είναι ο μόνος Πρωθυπουργός της Αλβανίας, ο οποίος κατά τη διακυβέρνησή του, δεν επισκέφτηκε επισήμως την Ελλάδα, όπως είναι και η πρώτη φορά που επί διακυβέρνησης του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν επισκέφτηκε την Αλβανία.

Ποιος είναι ο Μπάσα για τους Βορειοηπειρώτες; Είναι ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος έχει δυτικοευρωπαϊκή νοοτροπία και είναι προαγωγός σχέσεων καλής γειτονίας με την Ελλάδα. Ασφαλώς δεν μπορούμε να κρίνουμε την πολιτική που θα εφαρμόσει όταν γίνει Πρωθυπουργός. Έχουμε όμως ορισμένα δείγματα, πάνω στα οποία μπορεί να στηρίξουμε την άποψη, ότι κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση με το Ράμα. Οι Βορειοηπειρώτες και μνήμη έχουν και λογική κατέχουν. Έτσι, σήμερα μπορεί να κάνουν σωστά τη διάκριση ανάμεσα στην πρώτη διακυβέρνηση του ΔΚ, 1992-1997, οπότε υπήρξαν προβλήματα κι έγιναν λάθη, για τα οποία ο πρώην ηγέτης του ΔΚ ζήτησε δημοσίως συγγνώμη. Όπως μπορεί να εκτιμήσουν σωστά και τη δεύτερη θητείατου ΔΚ, 2005 – 2013, η οποία ήταν τελείως διαφορετική. Οι σχέσεις με την Ελλάδα ήταν οι καλύτερες όλων των εποχών, η μεταχείριση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας προσεκτική. Υπήρξαν επενδύσεις σε πολλούς τομείς. Σωστές παρεμβάσεις όσον αφορά την παιδεία και τον πολιτισμό. Έτσι στις 25 Μαρτίου 2009 η Αλβανική Βουλή, χωρίς την ψήφο των Σοσιαλιστών, ψήφισε τη Συμφωνία για την ανέγερση των Στρατιωτικών Νεκροταφείων για τους έλληνες πεσόντες του Ελληνο – Ιταλικού Πολέμου, ενώ ο κύριος Μπάσα, υπό την ιδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανία υπέγραψε στα Τίρανα με την κυρία Μπακογιάννη, παρουσία των Πρωθυπουργών Μπερίσα και Καραμανλή τη Συμφωνία για τη Θαλάσσια ΑΟΖ. Επίσης το ΔΚ καταψήφισε το Νόμο για τη Νέα Διοικητική Διαίρεση της χώρας, ενώ διαχρονικά δεν επιχείρησε ούτε να χειραγωγήσει ούτε να διασπάσει την ΕΕΜ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι δεν κινήθηκε στην ίδρυση τοπικών οργανώσεων του ΔΚ στο χώρο όπου ζει η ΕΕΜ, αντιθέτως με το ΣΚ, το οποίο πάντα έχει προσπαθήσει να κατακερματίσει την ενότητα του χώρου μας.

Το κακό Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το καλό Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φατός Νάνο, δεν υπάρχουν πια. Δεν έχουν αλλάξει μόνο ηγέτες, αλλά και συμπεριφορές. Με αποτέλεσμα, να έχουμε σήμερα το καλό Δημοκρατικό Κόμμα του Λιουλεζίμ Μπάσα και το κακό Σοσιαλιστικό Κόμμα του ΈντιΡάμα.

Επιλέγουμε Δημοκρατικό Κόμμα και Λιουλεζίμ Μπάσα, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι στην ουσία ψηφίζουμε ΚΕΑΔ και Βαγγέλη Ντούλε!

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon