Τουρκικός «στολίσκος» στους Αγίους Σαράντα...

Δημοσιεύθηκε: 31/05/2017 13:08 Τελευταία Ενημέρωση: 31/05/2017 13:08 Από: Tachydromos

Μπορεί η σκηνή που θα περιγράψουμε να αγγίζει τα όρια της γραφικότητας ή της γυφτίλας αλλά για Τούρκους μιλούμε και όλα είναι πιθανά. Έχει εν τούτοις σημασία η αναφορά καθώς ίσως μας δίνει την εξήγηση για κάποια πράγματα και αποδεικνύει ήθος αυτών που θέλουν αποκαλούν εαυτό ασχολούμενο με τα δημόσια του Ελληνισμού...

Οι φωτογραφίες δείχνουν έναν «στολίσκο» τούρκικων καϊκιών που έχει εδώ και τρεις μήνες προσαράξει στους Αγίους Σαράντα, με την άδεια της Δημοτικής αρχής, αντιδήμαρχος της οποίας είναι ο γνωστός «ηγέτης» του MEGA.

Αυτή η μια παράμετρος. Η άλλη η κατάντια της Τουρκικής παράνοιας ώστε να χρηματοδοτεί δια της περιβόητης υπηρεσίας τους εξωτερικής βοήθειας και της Πρεσβείας τους στα Τίρανα ένα τόσο γελοίο θέαμα.

Προκειμένου ενισχύσουν (τυπικά προφανώς αυτό το λόγο έχουν επικαλεστεί) την τουριστική κίνηση και την εκτέλεση μικρών ημερήσιων θαλάσσιων διαδρομών σε διάφορες πλαζ της περιοχής έχουν φέρει τα τρία καραβάκια. Βασικός λόγος πάντως είναι προφανής: να είναι το κόκκινο πανί με το μισοφέγγαρο εκεί στην προβλήτα δίπλα όπου διέρχονται τόσοι και τόσοι άνθρωποι καθημερινά και ειδικά ξένοι.

Επί το πλείστον σε ότι αφορά αλβανικούς πληθυσμούς του Κοσσόβου και των Σκοπίων αλλά και των ορεινών περιοχών της Αλβανίας που κατά εκατοντάδες πλέον κατεβαίνουν για θερινές διακοπές στους Αγίους Σαράντα είναι που στοχεύει επίσης το προπαγανδιστικό και όχι μόνο τρικάκι των Τούρκων. Δείχνουν ότι η Τουρκία συνοδεύει παντού τους αδελφούς μουσουλμάνους, τους προσέχει και τους περιθάλπτει.

Τουρκική σημαία στο Ιόνιο λοιπόν... μεγάλη ναυτική δύναμη η Τουρκία ως έμπρακτη ενσάρκωση από χωριάτες για ανίδεους του νεοθωμανικού δόγματος. Και σκάβα η κοινωνία όπως και η δημοτική αρχή. Ενώ ζούνε και εργάζονται στην Ελλάδα αδυνατούν να φέρουν στην επιφάνεια αυτή την αντίφαση... Υποκύπτουν στις μειοψηφίες που κάνουν δουλειές με τους Τούρκους ...και είναι γνωστές οι δουλειές των Τούρκων.

Ας είναι αν ήταν τόσο. Επειδή όμως η σημαίες αυτές στην προκυμαία συνήθως συμβολίζουν τον ισλαμικού ολοκληρωτισμό μάλλον μας ερμηνεύουν και ποιος είναι πίσω και ενδιαφέρεται για τη βίαια καταστολή των ελληνικών σημαιών στις πλατείες των ελληνικών κοινοτήτων. Και μάλιστα με μια εξόρμηση την πρώτη ημέρα της έναρξης του Ραμαζάνι. Έχουν ήδη φτάσει στο Ιόνιο οι ομάδες των ισλαμιστών μαζί με τις σημαίες προστασίας...

Κανείς δεν ενοχλείται...ίσως διότι τους μπερδεύει το κόκκινο του υφάσματος.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon