Ο βορειοηπειρωτικός σύλλογος "Ο Άγιος Δονάτος" τίμησε την Άλωση της Πόλης

Δημοσιεύθηκε: 31/05/2017 13:52 Τελευταία Ενημέρωση: 31/05/2017 13:51 Από: Tachydromos

Ο δραστήριος Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ν. Κορινθίας «Ο Άγιος Δονάτος» μετά την συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμώντας την επέτειο της εξόδου του Μεσολογγίου που διοργάνωσε ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως το Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Απριλίου 2017, συμμετείχε με το Πολυφωνικό του Συγκρότημα σε εκδήλωση για την «Άλωση της Πόλης» που πραγματοποιήθηκε στην Νεμέα το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 από την Χορωδία Νεμέας «Πολύφεγγος»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν:

Η Χορωδία Νεμέας «Πολύφεγγος» Το Πολυφωνικό συγκρότημα του Συλλόγου Βορ/των Ν. Κορινθίας «Ο Άγιος Δονάτος» Το Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου των Αρχαίων Κλεωνών Και ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο ερμηνευτής που έχει ερμηνεύσει και έχει εκφράσει όσο κανένας άλλος τα πάθη του Χριστού και του Γένους.

Σημαίνει ο Θεός, σημαίνει η γης, σημαίνουν τα επουράνια, σημαίνει κι η Αγιά Σοφιά, το Μέγα Μοναστήρι με τετρακόσια σήμαντρα κι εξηνταδυό καμπάνες. Κάθε καμπάνα και παπάς, κάθε παπάς και διάκος.

Ψάλλει ζερβά ο βασιλιάς, δεξιά ο Πατριάρχης κι απ' την πολλή την ψαλμουδιά, εσειόνταν οι κολώνες. Να μπούνε στο χερουβικό και να 'βγη ο βασιλέας, φωνή τους ήρθε εξ' ουρανού κι απ' Αρχαγγέλου στόμα.

Πάψετε το χερουβικό κι ας χαμηλώσουν τ' άγια, παπάδες πάρτε τα ιερά και 'σεις κεριά σβηστείτε, γιατί είναι θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψη.

Μον' στείλτε λόγο στη Φραγκιά, να 'ρθουνε τρία καράβια το 'να να πάρει το σταυρό και τ' άλλο το βαγγέλιο, το τρίτο το καλύτερο την ΄Αγια Τράπεζά μας μη μας την πάρουν τα σκυλιά, μη μας την μαγαρίσουν.

Η Δέσποινα ταράχθηκε κι εδάκρυσαν οι εικόνες "Σώπασε κυρά Δέσποινα και μη πολυδακρύζεις πάλι με χρόνους, με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι".

http://www.himara.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon