Εκδήλωση της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων

Δημοσιεύθηκε: 01/06/2017 13:54 Τελευταία Ενημέρωση: 01/06/2017 13:50 Από: Tachydromos

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων, διοργάνωσε την Κυριακή 27 του μηνός στον προαύλιο χώρο της Πρεσβείας την πρώτη συνάντηση των αποφοίτων ελληνικών Ανωτέρων και Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Η Πρέσβης της Ελλάδος στην Αλβανία κ. Ελένη Σουρανή υποδεχόμενη τους αποφοίτους και τις οικογένειές τους με ιδιαίτερη χαρά τόνισε: «Η Ελλάδα είναι το δικό σας σπίτι, φοιτήσατε και περάσατε τα καλύτερα χρόνια της ζωής σας και σήμερα επιτυχημένοι πλέον βρίσκεστε με τις καλύτερες αναμνήσεις στην πατρίδα σας». Η χώρα στην οποία σπουδάζουμε επεσήμανε η κ. Σουρανή, μας συνδέει και μας ακολουθεί σ όλη μας τη ζωή.

Τέλος, η κ. Πρέσβης συνεχάρη το Σύλλογο για την πρωτοβουλία του καθώς όπως τόνισε, συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με αποφοίτους ελληνικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που πλέον ως επιτυχημένοι πολίτες δραστηριοποιούνται στη χώρα τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων κ. Αιμίλιος Μουστάκα ευχαρίστησε την Πρέσβη της Ελλάδος κ. Σουρανή καθώς και την Σύμβουλο Τύπου, κ. Σερβιτζόγλου, γιατί από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή.

«Από το 2008 με την ίδρυση του Συλλόγου μας και τις δράσεις μας, οι Αλβανοί πολίτες που αποφοιτήσαμε από ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στοχεύουμε στην ενδυνάμωση της συνεργασίας και την οικοδόμηση γέφυρας φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μουστάκα.

Ακολούθησε παραδοσιακό ελληνικό γλέντι με πολύ κέφι από τους διακόσιους και πλέον παρευρισκόμενους, ενώ για τα παιδιά των αποφοίτων υπήρχε ειδικό πρόγραμμα με face painting και προβολή cartoons.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων Εmiljan Mustaqe, Evis Fico, Elona Shuperka, Kalie Kerpaci, Rigels Ikonomi, Sokol Mengjesi,Thoma Marko.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon