Δεν έχουν τέλος τα φορτία χασίς από την Αλβανία που εντοπίζονται στην Ήπειρο

Δημοσιεύθηκε: 07/06/2017 13:29 Τελευταία Ενημέρωση: 07/06/2017 13:29 Από: Tachydromos

Η διακίνηση μεγάλων φορτίων χασίς από την Αλβανία, μέσω της Ηπείρου, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ, σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Έτσι λοιπόν, ναρκωτικά και ληστρικές επιδρομές στα σύνορα (σχετικό το σημερινό κύριο θέμα), βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα για να μπει επιτέλους ένας φραγμός. Βέβαια, όσο οι Διωκτικές Αρχές θα παλεύουν χωρίς επιπλέον ενισχύσεις, τόσο η εγκληματικότητα θα οργιάζει!

Το ότι «ανθούν» οι καλλιέργειες χασίς στην γειτονική Αλ­βανία αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τεράστιες ποσότητες εντοπίζονται είτε κοντά στα σύνορα, είτε στα ενδότερα της Ελλάδας, μετά από αλλεπάλληλες στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι πολλές καταφέρνουν, δυστυχώς, να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι όπως προκύπτει από το αστυνομικό δελτίο, από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα εντοπίστηκαν στην περιοχή μας πάνω από 500 κιλά χασίς!

Μεγάλα φορτία

Μετά τα 335 κιλά χασίς που εντοπίστηκαν την Παρασκευή στην Κόνιτσα, μια ακόμη μεγάλη ποσότητα κατασχέθηκε την Κυριακή, όταν οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν στη σύλληψη τριών ατόμων (έναν 29χρονο Σύριο, έναν 44χρονο ημεδαπό και μία 31χρονη Ρουμάνα), μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης. Το αυτοκίνητο που ήταν γεμάτο με 150 κιλά χασίς, ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου (στην περιοχή του Κομποτίου Άρτας), το οποίο κινούνταν με κατεύθυνση το Αντίρριο. Ο 29χρονος οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και αναπτύσσοντας ταχύτητα, προσπάθησε να διαφύγει, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο στο Λουτρό Αιτωλοακαρνανίας.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση ο 29χρονος εντοπίστηκε στην Αμφιλοχία και συνελήφθη μαζί με τους άλλους δύο δράστες (τον 44χρονο και την 31χρονη), οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε, επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο και λειτουργούσαν υποστηρικτικά ως προπομποί, κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Στη Σαγιάδα

Μια ακόμη αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα σε δασική περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας, όπου συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί, ηλικίας 33, 22 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνησή τους στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να έχουν εισέλθει πεζοί παράνομα στη χώρα και συνελήφθησαν διότι εισήγαγαν και μετέφεραν δύο ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν 35 συσκευασίες κάνναβης, βάρους 37 κιλών και 610 γραμμαρίων.

Άλλες συλλήψεις

Τις τελευταίες μέρες καταγράφηκαν σε όλη την Ήπειρο και πολλές συλλήψεις για μικροποσότητες χασίς, κάτι που δείχνει ότι η χρήση ναρκωτικών στην περιοχή μας καλά κρατεί.

Στην Πρέβεζα συνελήφθη ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα τσιγάρο κάνναβης.

Στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσα συνελήφθη μία 37χρονη ημεδαπή, διότι σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν τρία αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν μείγμα καπνού και ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 5,2 γραμμαρίων.

Στον Λούρο Πρέβεζας συνελήφθη ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχε σε κατάστημα, ιδιοκτησίας του, 27 ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Στα Γιάννενα συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 35 και 37 ετών, διότι στην κατοχή τους καθώς και σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 33,1 γραμμαρίων • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας • ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης.

•••

Στο μεταξύ, χθες στη δημοσιότητα δόθηκε η ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, σύμφωνα με την οποία, όλο και περισσότεροι θάνατοι προκαλούνται από υπερβολική δόση στη γηραιά ήπειρο, όπου κυκλοφορεί πληθώρα νέων σκευασμάτων. Όπως ήταν αναμενόμενο, η γειτονική μας Αλβανία πρωταγωνιστεί στις αγορές του χασίς, ενώ και η ηρωίνη φτάνει στην Ευρώπη από το Αφγανιστάν, μέσω της Βαλκανικής οδού.

Η χρήση παράνομων ναρκωτικών «παραμένει μεγάλο πρόβλημα για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες», όπου «περισσότερα από 93 εκατομμύρια Ευρωπαίοι», δηλαδή περισσότερο από το ένα τέταρτο των ατόμων ηλικίας από 15 έως 64 ετών «έχουν καταναλώσει» ναρκωτικά.

http://www.proinoslogos.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon