Συνέντευξη του Προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε στην Albania Free Press

Δημοσιεύθηκε: 08/06/2017 09:34 Τελευταία Ενημέρωση: 08/06/2017 09:34 Από: Tachydromos

Ερώτηση: Το όνομά σας συμπεριλαμβάνεται στην λίστα της περιφέρειας Αυλώνας, όπου η αναμέτρηση σας δεν είναι εύκολη, λαμβάνοντας υπόψη ότι η περιοχή αυτή αποτελεί ισχυρό φρούριο του ΣΚ. Πως βλέπετε τον συνασπισμό της Δεξιάς σε αυτή την περιφέρεια;

Απάντηση: Η περιφέρεια Αυλώνας θα παρουσιάσει ενδιαφέρον αποτέλεσμα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, καθώς σε αντίθεση με προηγούμενες φορές, ο συνασπισμός της ενωμένης αντιπολίτευσης που έχει κατέβει υπό το έμβλημα του ΔΚ έχει όλες τις πιθανότητες να ανατρέψει υπέρ του το παραδοσιακό αποτέλεσμα σε αυτή την περιφέρεια.

Ερώτηση: Πως θα χαρακτηρίζατε την συμφωνία Ράμα-Μπάσα;

Απάντηση: Η λύση που δόθηκε με την συμφωνία Ράμα-Μπάσα, δεν ήταν η απαιτούμενη από την κατάσταση, ούτε από τους περισσότερους από εμάς, αλλά μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε μια λύση έκτακτης ανάγκης για την άρση μιας πολύ δύσκολης πολιτικής κατάστασης που είχε δημιουργηθεί στην χώρα. Στην χώρα μας όσον αφορά της εκλογές θα πρέπει να αλλάξουν όλα. Οι επόμενες εκλογές θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για κάθε κυβέρνηση και πρέπει να δοθεί λύση από το πρώτο εξάμηνο της πρώτης κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ερώτηση: Ήταν δίκαιη η εκλογή του Μέτα στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τους ικανοποίησε όλους; Ποια είναι η άποψή σας;

Απάντηση: Αυτό είναι ένα θέμα που αφορούσε τον κυβερνητικό συνασπισμό του ΣΚ και ΣΚΟ. Ασφαλώς δεν μπορώ να κρίνω αν είναι δίκαιο ή άδικο. Αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα κάθε κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με 50 συν ένα ψήφους των βουλευτών να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας . Προσωπικά θα επιθυμούσα τον Ιλίρ Μέτα στην ενεργή πολιτική.

Ερώτηση: Είναι «επιθετική» όπως τα περασμένα χρόνια αυτή η προεκλογική εκστρατεία; Τι θα ξεχωρίζατε μέχρι στιγμής;

Απάντηση: Πρόκειται για μια ήρεμη εκστρατεία, αλλά είναι λυπηρό ότι οι συζητήσεις δεν επικεντρώνονται στην πολιτική επικαιρότητα και τα θέματα για τα οποία οι πολίτες και η κοινωνία ζητούν λύση, αλλά αναλώνονται σε δευτερεύοντα θέματα, θέματα εντυπωσιασμού, ενίοτε δε παραλογισμούς. Οφείλουμε εμείς οι πολιτικοί να δώσουμε ξανά κίνητρο, ελπίδα και λύση στους πολίτες. Οι πολίτες βλέπουν τις εκλογές ως μια διαδικασία που θα προσφέρει λύση στα προβλήματά τους και θα βελτιώσει την καθημερινότητα τους. Ορισμένοι τις αντιλαμβάνοντα απλά και μόνο ως οπαδοί και άλλοι, δυστυχώς, ως μια ευκαιρία μικρής ημερήσιας απολαβής. Για αυτό η ευθύνη των πολιτικών είναι πολύ σημαντική, αλλά δεν είμαι από εκείνους που θα υποστηρίξουν ότι οι πολίτες και η κοινωνία δεν φέρουν καμία ευθύνη. Φέρουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης για αυτή την κατάσταση. Όσο ψηφίζουμε με κομματικά κριτήρια θα έχουμε παρόμοιες καταστάσεις άλλοτε καλύτερες, άλλοτε χειρότερες, εγκλωβισμένοι σε ένα φαύλο κύκλο.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon