Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες

Δημοσιεύθηκε: 08/06/2017 09:34 Τελευταία Ενημέρωση: 08/06/2017 09:34 Από: Tachydromos

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι τελευταία κάποιοι δικοί μας, με πρώτη φωνή των άφωνο στην Αλβανική Βουλή κατά την προηγούμενη τετραετία, Ανδρέα Μάρτο, αλλά και ο Πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα κόπτονται ιδιαίτερα και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι ψήφοι των Ελλήνων για το ΔΚ είναι ψήφοι που πάνε στους τσάμηδες.

Οι κατοικούντες όμως την Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρόκειται για σκέτη δημαγωγία που θέλει να αποκρύψει το πραγματικό χάλι και του Ράμα και του Μάρτου. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Ράμα και ο Μάρτος κυβερνούν με την οργανωμένη πολιτική έκφραση των τσάμηδων που ακούει στο όνομα PDIU. Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ και ο Ντούλες έχουν τηρήσει πάντοτε στάση αρχών απέναντι στο μόρφωμα τσάμικο κόμμα.

Για την ιστορία. Το 2009 το ΚΕΑΔ εγκατέλειψε την κυβέρνηση Μπερίσια και δε συμμετείχε στον προεκλογικό συνασπισμό μαζί του, επειδή στον ίδιο συνασπισμό ήταν το PDIU. Από πολλούς υπήρξαν επικρίσεις για σύμφορη πολιτική κίνηση, αλλά ήταν στάση αρχών. Το 2015 το ΚΕΑΔ εγκατέλειψε τη συμμαχία με τον Έντι Ράμα και ο Ντούλες παραιτήθηκε από το αξίωμα του Αντιπρόεδρου της Αλβανικής Βουλής όταν ο Ράμα κάλεσε το PDIU στην κυβέρνηση και με εντολή Ερντογάν προώθησε τον πρόεδρο του, Σπετίμ Ιντρίζι, ως αντιπρόεδρο της Αλβανικής Βουλής. Ξανά ορισμένοι τον επέκριναν για ασύμφορη πολιτική κίνηση. Κι αυτή η κίνηση όμως είναι συνέχεια της στάσης αρχών του ΚΕΑΔ και του Ντούλε.

Πού έγκειται η σημερινή υποκρισία Έντι Ράμα – Ανδρέα Μάρτου; Για να είμαστε σαφείς. Σήμερα υπάρχει στην 5η θέση στην εκλογική λίστα του ΔΚ, ο τσάμικης καταγωγής ΝτασαμίρΤαχίρι, ως υποψήφιος του εν λόγω κόμματος και όχι ως υποψήφιος του τσάμικου κόμματος. Όπως υπάρχει στην πρώτη θέση του ίδιους ψηφοδελτίου ο λιάμπικης καταγωγής υποψήφιος, όπως υπάρχει στην τρίτη θέση ο ελληνικής καταγωγής Βαγγέλης Ντούλες, όπως υπάρχει στην πέμπτη θέση του ΣΚ ο ελληνικής καταγωγής Ανδρέας Μάρτος. Κι εδώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το τσάμικο PDIU κατεβαίνει στην ίδια περιφέρεια με δικό του συνδυασμό με επικεφαλής τον Ταχίρ Μουχεντίνι, ενώ παραμένει στην κυβερνητική συμμαχία με το ΣΚ.

Αλλού όμως τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες, λέει ο λαός. Το χάλι τουΡάμα και του Μάρτου δεν είναι το πέντε του ΔΚ, αλλά το πέντε και το έξι του ΣΚ, εκεί που βρίσκονται ο Μάρτος και ο Ράμα. Αυτό το πέντε του ΔΚ, που ακούει στο όνομα Ντασαμίρ Ταχίρι, ο οποίος έχει εγκαταλείψει εδώ και δυο χρόνια το τσάμικο κόμμα PDIU κι ανήκει κομματικά και πολιτικά στο ΔΚ, είναι άτομο ευρείας αποδοχής στην τσάμικη κοινότητα και οι ψήφοι που φέρνει στο ΔΚ θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τον πέμπτο και τον έκτο του ΣΚ. Σε πιθανή εκλογή του Ταχίρι, ο Ράμα μένει χωρίς βουλευτική έδρα. Κι επειδή κάποιος θα πρέπει να θυσιαστεί για να είναι ο Ράμα στη Βουλή, άρχισε να ανησυχεί ο πέμπτος Μάρτος.

Αυτή είναι η γυμνή αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι λόγια και δημαγωγία. Νομίζουν ότι οι Έλληνες είναι κορόιδα. Θα την πάρουν την απάντηση στις 25 Ιουνίου.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon