Ο ολοκληρωτισμός του Ράμα

Δημοσιεύθηκε: 08/06/2017 09:33 Τελευταία Ενημέρωση: 08/06/2017 09:33 Από: Tachydromos

Για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα σε σπίτι Βορειοηπειρώτη συμπατριώτη μας, στην Καλογορατζή της Δρόπολης, διαβάσαμε σχόλιο, το οποίο απ’ τον «tachydromos.org» που πρωτοδημοσιεύθηκε και στη συνέχεια σε άλλα ασχολούμενα με τα της Βορειοηπειρωτικής κοινωνίας. Προφανώς δεν υπάρχει τίποτε που θα έπρεπε να αναθεωρηθεί στη συγκεκριμένη προσέγγιση. Μόνο δύο παρατηρήσεις:

Η μία ότι ενέχει κάποια στοιχεία μαζωχισμού όταν χαρακτηρίζει το Βορειοηπερώτη «ραγιά». Το φαινόμενο είναι κάπου εκεί αλλά περισσότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση μοιάζει με την ψυχολογική κατάσταση του θύματος βιασμού όταν μάλιστα στο πρόσωπο του κου. Βαρσάμη, του οικοδεσπότη του Ράμα, θέλουμε να δούμε την κοινωνία μας όλη.

Η δεύτερη παρατήρηση που θα αποτελέσει και αντικείμενο του σημειώματος αφορά στο γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα όπως συνηθίζει εξ άλλου για όσους αναλύουν την προσωπικότητα του, συμπεριφέρθηκε το λιγότερο αγενώς και παραβίασε βασικούς κανόνες καλής συμπεριφοράς φιλοξενούμενου ανώτερου πολιτειακού παράγοντα σε απλή οικογένεια της υπαίθρου και μάλιστα μιας κοινωνίας με το καθεστώς της εθνικής μειονότητας.

Ο Ράμα στη συγκεκριμένη παράσταση όπως τη βιντεοσκοπούσε και ανάρτησε κατόπιν προφανούς ανάλυσης απ’ τους ειδικούς του συμβούλους στο διαδίκτυο σε προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook προκύπτει ένας ψυχολογικός βασανιστής. Ξεπέρασε εν πολλοίς τον Ενβέρ Χότζα και τις μεθόδους καταπίεσης στις οποίες συνήθιζε η Σιγκουρίμι.

Τούτων λεγόντων και όσων θα ακολουθήσουν επ ουδενί λόγο δεν έχουν σκοπό να δικαιολογήσουν την στάση του φιλοξενούντος αλλά να αποδείξουν την επικινδυνότητα του Ράμα και τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο κάθε Έλληνας Βορειοηπειρώτης. Μπορούσε βέβαια ο ατυχής Βαρσάμης να μας είχε όλους απαλλάξει αρνούμενος την επίσκεψη αλλά και πάλι δύο τα ενδεχόμενα: κάποιος άλλος θα την είχε «πληρώσει» και ποτέ ο ίδιος δεν θα είχε φανταστεί μέχρι ποιού βαθμού επικινδυνότητας για την ΕΕΜ είναι ο κυβερνών την Αλβανία.

Διακατεχόμενος από μανία δίωξης του Βαγγέλη Ντούλε παρότι προειδοποιήθηκε ότι συμπεθεριάζει με την οικογένεια που φιλοξενούνταν συνέχισε ότι είχε βάλει στο νου του. Ασυναρτησίες βέβαια που σε μια λεπτομέρεια όπως όλα τα στραβά ερμηνεύεται. Αρκετά, είπε, αφήσαμε τη μειονότητα να τη λιβαδίζει ο Ντούλες, θα ασχοληθούμε σοβαρά να την εγκολπώσουμε στο ΣΚ!!! Αυτό είναι όλος ο σκοπός και στόχος. Διαφεύγοντας του το γεγονός ότι είμαστε σε δημοκρατικό πολίτευμα, και ότι ο Ντούλες δεν είναι τίποτε άλλο παρά η έκφραση πολιτικής βούλησης μερίδας των μελών της ΕΕΜ για αυτόνομη πολιτική συμπεριφορά, ο Ράμα αποκάλυψε κάτι που θα το ζήλευε και ο Ενβέρ Χότζα. Ολοκληρωτισμός κομουνιστικού ή φασιστικού είδους, δεν έχει σημασία. Σημασία ότι είναι ολοκληρωτισμός απ’ τη θεωρία στην πράξη. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Λίγες εβδομάδες πριν του είχε επίσης δημόσια ξεφύγει ότι η Αλβανία θα ήταν ομορφότερη χωρίς την αντιπολίτευση... Μόνο που ενώ σ’ αυτή την περίπτωση ο φονταμενταλισμός του είναι ιδεολογικός στην περίπτωση της ΕΕΜ γίνεται πιο επικίνδυνος διότι στο υποσυνείδητο η εξαφάνιση μηχανισμών αυτόνομος πολιτικής αποκρύβει τον ενδόμυχο στόχο του για αφομοίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Εξ άλλου είναι ενημερωμένος ότι το σχεδόν 50 – 50 των πρώτων μετακομουνιστικών εκλογών, στα μέλη της ελληνικής μειονότητας, αποκαλύπτει το γεγονός ότι η σταλινικής κοπής πλατφόρμα του Χότζα είχε αποδώσει. Τότε όπως και τώρα όλη η αλβανική προπαγάνδα μιλάει για «μειονότητα» όχι «εθνική ελληνική μειονότητα» προκειμένου καλλιεργήσει και στα μέλη της μια τέτοια ανελεύθερη συνειδησιακή κατάσταση.

Ο Ράμα συνέχισε σε σπίτι Βορειοηπειρώτη στην ίδια νοοτροπία με το καθεστώς Χότζα να στρέφεται κατά της Ελλάδας. Έχει καιρό που το επιχειρεί αυτό τόσο με τα μέλη της κοινότητας που τον ακολουθούν κομματικά όσο και με την παρουσία του σε εκδήλωση του Mega στα τέλη του παρελθόντος χειμώνα. Κάπως έτσι και το όλο προπαγανδιστικό απόβαρο του καθεστώτος Χότζα προσπαθούσε να παρατάξει μια ευτυχισμένη μειονότητα στην αγκαλιά του Κόμματος και που μισεί τους «μοναρχοφασίστες» έλληνες.

Η πρόκληση πάντως που ξεπερνά κάθε όριο είναι η πρόποση του Ράμα για την Ερυθρόμαυρη σημαία. Ήταν κάτι εντελώς υπερβολικό. Προφανώς οι Βορειοηπειρώτες ξέρουν να σέβονται κρατικές αρχές Αλβανίας και εθνικά σύμβολα οποιουδήποτε άλλου έθνους, άλλο τόσο δε του Αλβανικού. Άλλοι είναι που τους καίνε τις σημαίες της καρδιάς τους και της Μητέρας Ελλάδας, που περιθάλπτει ως μη οφείλει χιλιάδες αλβανικής καταγωγής πολίτες. Μήπως τελικά σ’ αυτούς τους εμπρηστές έδινε εξετάσεις ο Ράμα με τη συγκεκριμένη επίσκεψη; Ολοκληρωτιστικός εκβιασμός στο σπίτι μας μέσα. Περισσότερο από ραγιάς ο Βορειοηπειρώτης είναι θύμα βιασμού και θέλει τη δική του αποκατάσταση κατόπιν τούτου.

Κυκλοφορούσε ένας πίνακας ζωγραφικής του σοσιαλιστικού ρεαλισμού που έδειχνε τον φονιά του Μητροπολίτη Φωτίου, κατά δική τους παραδοχή και ομολογία, Τσερτσίζ Τόπουλι, να πίνει πρόποση, κάπου σε πλατεία της Δερβιτσάνης, με ένα Βορειοηπειρώτη. Δεν ξέρουμε εάν το γεγονός είναι αληθινό ή φαντασία του καλλιτέχνη.

Η κατάσταση είναι πάντως η ίδια. Κάτω απ’ την απειλή της μανιώδους ανθελληνικής εξουσίας εκβιάζει συνειδήσεις ακόμη και μέσα στα σπίτια μας.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon