Τσιφλίκι του ΣΚ ο Δήμος Φοινίκης

Δημοσιεύθηκε: 09/06/2017 08:03 Τελευταία Ενημέρωση: 09/06/2017 08:03 Από: Tachydromos

Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν κατήγγειλε μέχρι σήμερα τα όσα συμβαίνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση θεωρώντας πως αυτό που λείπει από την ιδιαίτερη μας πατρίδα δεν είναι οι δημόσιες πολιτικές αντιπαραθέσεις αλλά ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ ατόμων και ομάδων, ακόμα και αν επέλεξαν να μην συμπορεύονται πολιτικά με την οργάνωση που εκπροσωπεί επάξια την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία.

Ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας, ανέλαβε αρκετές πρωτοβουλίας συνεργασίας, τόσο στην προβολή των πολιτιστικών αξιών του τόπου μας με κοινές εκδηλώσεις, όσο και σε θέματα μείζονος εθνικής σημασίας, όπως είναι το εκπαιδευτικό, το περιουσιακό, αλλά και την κοινή πρόταση για τον Νόμο Περί Μειονοτήτων. Δεν μπορούμε όμως να σιωπούμε και να μην καταγγέλλουμε στην κοινή γνώμη τα όσα απαράδεκτα και εθνικά επιζήμια συμβαίνουν στο Δήμο Φοινίκης.

Συγκεκριμένα αναφέρουμε:

1.Αδιαφορία για το περιουσιακό ζήτημα

Στο επικράτεια του Δ. Φοινίκης από το 1994 μέχρι το 2009 που λειτουργούσε η Κρατική Επιτροπή Επιστροφής Περιουσιών, υπάρχουν 22 αποφάσεις – παραχωρήσεις σε απογόνους ή υποτιθέμενους απογόνους αλλοεθνών αγάδων συνολικής έκτασης 25.010 στρέμματα, ενώ υπάρχουν άλλες τόσες περιπτώσεις που επωφελήθηκαν με δικαστικές αποφάσεις. Ο Δήμος ως μοναδικός δικαιούχος όχι μόνο δεν άνοιξε κανένα δικαστήριο, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που διευκολύνει τους καταπατητές. Οι δύο περιπτώσεις που γνωρίζουμε ότι βρίσκονται σε διαδικασία εκδίκασης (Κώσταρι και Κουλουρίτσα) έγιναν κατόπιν επιμονής των κατοίκων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

2.Αδιαφάνεια, κακοτεχνίες και διαφθορά με τα δημόσια έργα

Τα δύο εν εξελίξει έργα που είναι το Υδραγωγείο της Μεμόραχης και ο κεντρικός άξονας των Ριζών ξεκίνησαν με ένα χρόνο καθυστέρηση, καθώς τοπικοί εργολάβοι οδήγησαν τη δημοπρασία στα δικαστήρια αφού με τους παράλογους όρους που έθετε, φωτογράφιζε εταιρίες από άλλες περιοχές της Αλβανιασ. Ενώ το αρχικό σχέδιο για τον άξονα των Ριζών προέβλεπε κατασκευή δρόμου 12 χιλιομέτρων, έγινε τροποποίηση της μελέτης για μόλις 2,5 χλμ με το αιτιολογικό όπως ανέφερε ο δήμαρχος στο Δημ. Συμβούλιο, ότι θα γίνει με καλύτερες προδιαγραφές. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία τελικά έγινε ένας δρόμος πλάτους ασφάλτου μόλις 3,8 μέτρων, κάτι που δεν προβλέπεται ούτε για τους δρόμους μονής κατεύθυνσης. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο δρόμος της Λίβενας μήκους 5.5 χλμ επί θητείας στην Επαρχία Μεσοποτάμου του κ. Θ. Καίση έγινε ακριβώς με τα μισά χρήματα.

3. Πελατειακοί διορισμοί στην υπηρεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος

Παρά την επανειλημμένη απαίτηση των δημοτικών συμβούλων να τους παρουσιάσει την λίστα των υπαλλήλων, ο δήμαρχος απαντάει «δεν σας αφορά» . Κανένας δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό, αλλά εκτιμάται πως οι έμμισθοι του Δήμου ξεπερνούν κατά πολύ τους 200. Να θυμίσουμε πως το σύνολο των υπαλλήλων που εργάζονταν στις πέντε επαρχίες που συνθέτουν το νέο Δήμο δεν ξεπερνούσαν τους 90 και υποτίθεται ότι η νέα διοικητική διαίρεση έγινε για να περιοριστεί ο αριθμός των υπαλλήλων.

Υπάρχουν υπάλληλοι που δεν παρουσιάζονται ούτε μία μέρα στην εργασία τους. Ο πρώην αντιδήμαρχος Θωμάς Κόρδας, ένας νέος οικογενειάρχης που ζει στον τόπο μας απολύθηκε, γιατί είχε το «θράσος» να διαφωνεί . Την θέση του πήρε το στέλεχος του πρώην κομουνιστικού καθεστώτος και φλογερός υποστηρικτής του ΣΚ Αναστάσης Μουράτης. Ο κ. Μουράτης παρουσιάστηκε στο Δήμο πριν από κάποιους μήνες μόνο για το διορισμό του και από τότε ασχολείται αποκλειστικά με την προεκλογική εκστρατεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα. Τελευταία κραυγαλέα περίπτωση διορισμού αποτελεί η πρόσληψη του κομματικού γυρολόγου, πρώην έπαρχου Αλύκου, Χρήστου Καίση, ο οποίος αφού δεν βρήκε «ψωμί» στο LSI στο οποίο έγινε μέλος για λίγους μήνες, δήλωσε υποταγή στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, με αντάλλαγμα την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές.

Ο Έντι Ράμα, θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο ανθέλληνας πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Για να νομιμοποιήσει αυτήν του την πολιτική επιδιώκει με λύσσα να αυξήσει τα ποσοστά του στην ΕΕΜ χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Μόλις σήμερα, όλα τα συνεργεία του Δήμου Φοινίκης καθάριζαν και διόρθωναν το δρόμο προς το σπίτι ομογενή επιχειρηματία όπου ο Αλβανός Πρωθυπουργός θα επαναλάβει τη γελοιότητα της οικογένειας Βαρσάμη στη Δρόπολη, θυμίζοντας την προ του 90’ εποχή.

Καλούμε τους συμπατριώτες μας να μην υποκύψουν στις πιέσεις και εκβιασμούς της τοπικής και κεντρικής εξουσίας. Για τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, οι εκλογές δεν είναι κομματική ή ιδεολογική αντιπαράθεση, αλλά κατάθεση μαρτυρίας για την προστασία και ανάδειξη της ταυτότητας μας.

Στις 25 του Ιούνη οι Έλληνες θα δώσουμε ηχηρή απάντηση στην πολιτική του Έντι Ράμα, δείχνοντας πως δεν υποκύπτουμε στις απειλές του και ότι η εθνική μας αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτη

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Άγιοι Σαράντα 07-05-2017

Γραφείο Τύπου

Υστερόγραφο:

Ο Ταχυδρόμος ευθυγραμμίζεται με τον έντονο προβληματισμό που μεταφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ομόνοιας, υπογραμμίζοντας συνάμα ότι , όπως και η Ομόνοια, πολλές φορές με γνώμονα την ενότητα του χώρου, αποσιώπησε να μετατρέψει αυτόν τον προβληματισμό σε φαινόμενο εσωστρέφειας. Αλλά, η καθαρή θέση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φοινίκης και η επιστράτευση δίπλα στο ΣΚ, φέρνει τους δημότες σε δύσκολη θέση και τη Δημοτική Αρχή σε άχαρο ρόλο.

Εντωμεταξύ, παράλληλα με την ανακοίνωση τύπου της Ομόνοιας, θα περίμενε κανείς και μια ειλικρινή αυτοκριτική από τον ίδιο το Πρόεδρο της Ομόνοιας, ο οποίος στις δημοτικές εκλογές του 2015 στήριξε τον νυν Δήμαρχο, Λεωνίδα Χρήστο, αγνοώντας και «πολεμώντας» την επίσημη υποψηφιότητα της Ομόνοιας, Γιάννη Μπάμπη, ο οποίος, μέσα από αδιάβλητες διαδικασίες και ψηφοφορία είχε πάρει το χρίσμα της Ομόνοιας. Ίσως ο κύριος Παππάς, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας να λέει μέσα του «στερνή μου γνώμη να σ’ είχα πρώτα», αλλά ως δημόσιο πρόσωπο οφείλει και μια δημόσια συγγνώμη. Η μεταμέλεια είναι φάρμακο κατά της αλαζονείας.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon