Θερμή υποδοχή στη Λάρισα για τα Πολυφωνικά Πωγωνίου

Δημοσιεύθηκε: 10/06/2017 12:20 Τελευταία Ενημέρωση: 10/06/2017 12:19 Από: Tachydromos

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκε το κοινό της Λάρισας το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Τραγουδιού «Elato Folk Festival», στο οποίο συμμετείχε ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού.

Ο Σύλλογος παρουσίασε οκτώ τραγούδια τα οποία συγκίνησαν όσους παρευρέθηκαν στο Κηποθέατρο «Αλκαζάρ», ενώ το αποτέλεσμα γινόταν ακόμη πιο εντυπωσιακό από τις παραδοσιακές στολές που φορούσαν τα μέλη του. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η κομπανία Θάνου και Νίκου Ρούμπου, με Κώστα Τσόκα και Κώστα Παπαδημητρίου από τους Καλαρρύτες Ιωαννίνων, η Βορειοπειρώτικη τετραμελής κομπανία των Artan Majko, Ηλία Τσουμάνη, Luan Huse και Ηλία Μούτσο από το Δέλβινο Αργυροκάστρου και η Ηπειρώτικη πενταμελής κομπανία Βέρδη, με τους Κώστα Βέρδη, Βαγγέλη Βέρδη, Γιάννη Νίνη, Στέφανο Βέρδη και Μιχάλη Βέρδη από τη Δερόπολη Πωγωνίου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης πολλοί παρευρισκόμενοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ιστορία του πολυφωνικού τραγουδιού και έλαβαν σημαντικές πληροφορίες από το δάσκαλο του Συλλόγου και Μουσικολόγο Κώστα Λώλη ενώ δήλωσαν την επιθυμία τους να επισκεφθούν την περιοχή του Πωγωνίου και να ακούσουν τα τραγούδια στα όμορφα χωριά της περιοχής. Το Σύλλογο αντιπροσώπευσαν οι εξής: Βιλτανιώτης Θανάσης, Βιρβίλης Σταύρος, Γιούνης Τάσος, Γκόγκος Χρήστος, Γκούβα Ελευθερία, Δέσσης Σωτήρης, Ζώτου Ιωάννα και Τσέπα Σοφία.

Proinoslogos.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon