Μεγάλη πυρκαγιά με νεκρούς σε πολυώροφο πύργο στο Λονδίνο

Δημοσιεύθηκε: 14/06/2017 09:26 Τελευταία Ενημέρωση: 14/06/2017 09:26 Από: Tachydromos

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε πύργο με 24 ορόφους στα δυτικά του Λονδίνου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, υπάρχουν κάποιοι νεκροί ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των εγκλωβισμένων στο κτίριο.

Νωρίτερα, η Βρετανική Υπηρεσία Ασθενοφόρων, έκανε γνωστό πως μέχρις στιγμής, έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον 30 τραυματίες σε 5 νοσοκομεία του Λονδίνου.

Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 200 πυροσβέστες, ενώ η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου και επεκτάθηκε προς τα πάνω.

Η μητροπολιτική αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους προκειμένου να διευκολύνει τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο της κατάσβεσης ενώ έχουν εκκενωθεί και 30 διαμερίσματα στη γύρω περιοχή.

Εχει δώσει επίσης στο twitter τον αριθμό τηλεφωνικής γραμμής μέσω της οποίας μπορούν να ενημερώνονται όσοι ενδιαφέρονται για οικεία τους πρόσωπα που βρίσκοντας στο κτίριο.

Αυτόπτες μάρτυρες, ανέφεραν στα βρετανικά μέσα πως υπάρχουν ακόμα αρκετοί ένοικοι εγκλωβισμένοι, κάποιοι από τους οποίους ζητούσαν βοήθεια από τα παράθυρα των ορόφων που βρίσκονταν πιο πάνω.

Η φωτιά κατακαίει τον πύργο και εκφράζονται φόβοι για πιθανή κατάρρευσή του. Μία στήλη μαύρη καπνού είναι διακριτή στον ουρανό του Λονδίνου.

Ο πύργος (Grenfell Tower) βρίσκεται στην περιοχή ( Lancaster West Estate) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας και στεγάζει 120 διαμερίσματα. Μάλιστα, το 2016 η ιδιοκτήτρια εταιρεία είχε προχωρήσει σε ανακαίνιση που κόστισε αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί.

http://www.kathimerini.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon