Εγκαινιάστηκε το μεσαίο σχολείο «Πλάτων» στην Κορυτσά

Δημοσιεύθηκε: 14/06/2017 18:55 Τελευταία Ενημέρωση: 14/06/2017 18:55 Από: Tachydromos

Στις 8 Ιουνίου, με την τελετή του Αγιασμού, έγιναν τα εγκαίνια του μεσαίου σχολείου «Πλάτων» στην Κορυτσά. Πρόκειται για σχολείο που είναι συστατικό κομμάτι του εκπαιδευτικού δικτύου της Εκκλησίας μας. Ο Αγιασμός έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο, υποβοηθούμενος από τον Μητροπολίτη Κορυτσάς Ιωάννη και τον Μητροπολίτη Αμαντίας, Ναθαναήλ.

Στην τελετή των εγκαινίων συμμετείχαν επίσης ο Δ΄λημαρχος Κορυτσάς, ο Περιφερειάρχης και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νίκο Πελέσι, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου «Φαν Νόλι», γνωστές προσωπικότητες της πόλης, γονείς και πιστοί κ.α.

Μετά από τον Αγιασμό, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες, μίλησε για την ανάγκη παιδείας υψηλής στάθμης και για τη σημασία που θα πρέπει να αποδίδεται στη γνώση για την ανάπτυξη της χώρας. Ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε έκκληση στους μαθητές ώστε, όπου κι αν πάνε για σπουδές, να επιστρέφουν ξανά στην πατρίδα και να θέτουν τις γνώσεις τους στην υπηρεσία των ανθρώπων και της χώρας τους.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος, μαζί με τις αρχές που συμμετείχαν στα εγκαίνια έκαναν επισκέψεις στους σύγχρονους εκπαιδευτικούς χώρους του σχολείου και παρακολούθησαν συναυλία με ερμηνεία κλασσικής μουσικής.

Το σχολείο «Πλάτων» είναι μεσαίο σχολείο υψηλής στάθμης, αναφορικά όχι μόνο εξαιτίας των παραμέτρων των υποδομών του, αλλά, πρωτίστως, λόγω του υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικού προσωπικού, που δραστηριοποιείται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στο μέλλον σ’ αυτό. Κι όλα αυτά, χάρη στις προσπάθειες και την πατρική φροντίδα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, που όχι μόνο κατόρθωσε την κατασκευή και τον εξοπλισμό του, αλλά με την ιδιότητα του Πρόεδρου του Ιδρύματος «Πνοή Αγάπης», υποστηρίζει αδιαλείπτως πνευματικά και οικονομικά, όπως υποστηρίζει δεκάδες εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά ιδρύματα που έχει συγκροτήσει η Εκκλησία μας. Γιατί, όπως γνωρίζουμε, τα θεμέλια ενός έθνους είναι η παιδεία. Η ποιοτική παιδεία είναι παράγοντας ανάπτυξης, προόδου κι αυτοκυριαρχίας και ο Μακαριώτατος και η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, άνω των 25 χρόνων, συνεισφέρουν ουσιωδώς προς αυτή την κατεύθυνση.

http://orthodoxalbania.org/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon